Ostalo

Sme�no

Jesenja ravnodnevnica: Dan koji je važan za sve nedovršene poslove!

Dan početka jeseni, jesenja ravnodnevica od davnina je smatrana danom koji je veoma važan za sve nedovršene poslove. Danas je sve moguće i ostvarivo!

Jesenja ravnodnevnica: Dan koji je važan za sve nedovršene poslove! Svet PlusPrvog dana jeseni, na dan jesenje ravnodnevice, Sunce u svom prividnom godišnjem kretanju stiže na nebeski ekvator. Tada Sunce ulazi u znak Vage, koju astrolozi smatraju “guruom” ravnoteže i dobrih odnosa sa drugima. Taj dan početka jeseni, jesenja ravnodnevica od davnina je smatrana danom koji je veoma važan za sve nedovršene poslove, kao i rešavanje nesuglasica sa drugima.

Vreme je da osmislimo svoje ciljeve za budućnost, kao i da dubinski izmerimo stepen sopstvene unutrašnje ravnoteže. Podsetite se koliko ste daleko odmakli od prošle ravnodnevice, zahvalite sebi na svemu što ste uspeli da postignete. Čak i ako niste ostvarili sve što ste želeli budite srećni i napravite novi plan.

Sunce i Saturn rade u harmoniji tokom ravnodnevice. Prema verovanjima, ravnodnevica je dan božanske ravnoteže, zbog čega se sve treba dovesti u balans na taj dan. Tačke na nebeskoj sferi u kojima ekliptika preseca nebeski ekvator zovu se tačke ravnodnevice. Na dan jesenje ravnodnevnice, obdanica i noć nisu jednake dužine jer Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

Danas je sve je moguće, sve je ostvarivo, samo treba da se povežete sa svojim unutrašnjim izvorom energije. Dobar je trenutak da dovršite započete poslove, finalizujete planove, izgladite nesuglasice. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus/Stori


>