Ostalo

Sme�no

Ima 18 godina, a već je samo JEDNOM porukom spasila čak 6 života! Evo i kako

Tinejdžerka koja je okačila poruke na mostu kako bi pomogla ljudima koji se suočavaju sa krizom mentalnog zdravlja, već je spasila šest života, saopštila je britanska policija.

Ima 18 godina, a već je samo JEDNOM porukom spasila čak 6 života! Evo i kako Foto: Facebook prinscreen/Paige Hunter




Pejdž Hanter (18) zalepila je više od 40 poruka na Vermaut mostu u Sanderlendu. Na jednoj od poruka piše "Iako su stvari teške, vaš život znači, vi ste sjajno svetlo u mračnom svetu, držite se".

Šef policije Sara Pit rekla je da se radi o inovativnom načinu da se dopre do onih koji preživljavaju mračne trenutke, piše BBC. Kako je rekla, važno je ohrabriti ljude da razgovaraju o problemima mentalnog zdravlja.

- Pejdž je pokazala neverovatno razumevanje za ugrožene ljude kojima je potrebna podrška. Za nekoga tako mladog, pokazala je pravu zrelost i smatramo da bi jedino ispravno bilo da joj se lično zahvalimo. Treba da bude veoma ponosna sebe - rekla je Pitova.




Studentkinja koledža u Ist Duramu, koja takođe radi, dobila je pohvalni sertifikat od organa reda.

- Od kada sam ostavila poruke dobila sam puno komentara do ljudi. Kažu da je bilo stvarno inspirativno. Neverovatno je kakav je odziv. Nisam to uradila zbog sebe, već samo zato što sam nešto želela da uradim - rekla je Pejdž.

Od 2013. godine policija Nortumbrije ima poseban tim posvećenih oficira i medicinskih sestara za mentalno zdravlje, koji pomaže osobama koji doživljavaju krizu mentalnog zdravlja.

 

Viber

Autor: J.G.
Izvor: Svetplus.com/Telegraf.rs

Povezane vesti:


>