Region

Svet

Region

Velika Zlatna Arena za film Mali Antonija Nuića

Film "Mali" u režiji Antonija Nuića nagrađen je Velikom Zlatnom Arenom, saopšteno je na završnoj konferenciji za medije 65. Filmskog festivala u Puli.

Velika Zlatna Arena za film Mali Antonija Nuića Foto: Youtube Printscreen
Ostvarenje čija je tema povratak narko dilera iz zatvora u porodicu i njgeov odnos prema budućnosti maleletnog sina kojeg odgaja nije bio favorit stručne javnosti i publike u Puli.

Kamerna, gotovo minimalistička priča o naličiju kriminalnog miljea u Hrvatskoj bila je u senci filma "Comic Sans" tokom celog festivala.

Publika u Pulskoj Areni dala je najveću ocenu tom ostvarenju (4.92).

Umesto glavne nagrade, Nevio Marasević je dobio Zlatnu Arenu za režiju, a Janko Popović Volarić prestižno priznanje za glavnu mušku ulogu.

Nagrađenima iz filma "Comic Sans" pridružila se i Nataša Janjić kojoj je pripala Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu.

Zlatna Arena za najbolju žensku glavnu ulogu pripala je Doris Šaljić Kukuljica za ulogu treće glumice u izuzetnom ostvarenju Sare Hribar "Lada Kamenski".

Upravo je Sara Hribar nagrađena za najbolji scenario.

Filmski eksperiment "Lada Kaminski", u kojem glumice prepliću intimne istine iz privatnog života na audiciji za film, inače favorit novinara koji su pratili program Filmskog festivala u Puli, nagradila je Federacija filmskih kritičara Evrope i Mediterana.

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nagradilo je takođe ostvarenje "Mali" Antonia Nuića.

U kategoriji "Manjinska hrvatska koprodukcija" nagrađen je film "Žaba" Elmira Jukića.

 

Viber

Autor: J.G.
Izvor: Svetplus.com/Tanjug

Tagovi

film

Povezane vesti:


>