Ostalo

Sme�no

Klima uređaj možete očistiti u tri poteza! (VIDEO)

Vaš klima uređaj, koji je neophodan u letnjim mesecima bukvalno možete očistiti u tri poteza. Majstor vam nije potreban i ne čekajte velike vrućine već se odmah bacite na posao!

Klima uređaj možete očistiti u tri poteza! (VIDEO) Screenshoot / Youtube



Kako bi klima uređaj savršeno radio i pritom bio dobar za vaše zdravlje, obvezno je da ga pre svake letnje sezone temeljno učistite iznutra. Možete zamisliti šta je sve završilo u filteru i taložilo se predhodnih meseci. Prljav filter znači, prljav vazduh koji udišete, a to nije nešto što želite sebi i svojoj porodici!

Umesto da zovete majstore da obave posao, možete i sami zavrnuli rukave i pripremili klimu za novu sezonu hlađenja. Nije komplikovano, sledite sledeće korake:

- Isključite klimu iz struje
- Skinite prednju masku klime. Obično se ona skida vrlo lako, jednostavnim potezanjem prema sebi. Na nekim uređajima je ipak pričvršćena šrafovima, pa će vam trebati šrafciger.

- Nakon što skinete masku, odmah ćete ugledati filter, koji se nalazi upravo iza prednje maske uređaja. Jednostavno ga izvadite, ali pazite na oštre objekte koji bi mogli da stoje iza njega.

- Filter stavite u kadu. U zavisnosti od količine prljavštine koja se nakupila, najobičnije ispiranje toplom vodom trebalo bi bude sasvim dovoljno. Ako ne, možete da upotrebite sapun ili deterdžent za veš, kao i da ga očistite pomoću stare četkice za zube.

- Budite sigurni na kraju da je filter potpuno suv pre nego što ga vratite na početnu poziciju. Uglavite ga na mesto sa kojeg ste ga skinuli. Obično se čuje “klik” koje sugeriše da je filter pravilno postavljen. I to je sva mudrost!

Pogledajte video snimak!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>