Region

Svet

Žarko Kovačević frontmen grupe S.A.R.S: Smeše nam se kilometri u kombiju! (VIDEO)

Žarko Kovačević frontmen grupe S.A.R.S nam je otkrio planove za naredni period: "Smeše nam se kilometri u kombiju!" A kako se bliži "Arhangel Fest" na kome će S.A.R.S nastupati, saznali smo da će publika imati prilike da čuje i još uvek neobjavljeni singl!

 Žarko Kovačević frontmen grupe S.A.R.S: Smeše nam se kilometri u kombiju! (VIDEO) Print screen / Instagram



Bend S.A.R.S je osnovan marta 2006. godine u Beogradu. Svi članovi benda potiču iz različitih muzičkih miljea i interesovanja. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda. Godine 2008. grupa je dobila nagradu za muzičko otkriće godine od TV Metropolisa i osvojila je dve nagrade po izboru publike u glasanju koje je organizovao internet magazin Popboks za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008. godini. Evo šta nam je Žarko Kovačević između ostalog, otkrio za naredni period:

1. Koliko je za vas bilo iznenađenje, da od jednog neverovatnog Youtube hita,  kakav je bio „Buđav lebac“ dođete do ovakve karijere?

Nije bilo iznenađenje jer znamo koliko smo truda i rada uložili u S.A.R.S., ali da smo očekivali da će nam se sve ovo izdešavati i gde ćemo biti nakon deset godina, to sigurno nismo.


2. Po vašem mišljenju, koliko je kod nas za uspeh potrebno sreće, a koliko zavisi od rada?

Sreća ume da igra veliku ulogu, ali bez rada takav uspeh koji se zasniva samo na pukoj sreći nije dugog daha.


3. Da li vam je „draže“ kada ljudi dobro odreaguju na ljubavne pesme ili na one sa malo ozbiljnijim temama?

Podjednako mi je drago, sve dok dobro reaguju. :) Prirodno je da publika bolje prihvata pesme sa ljubavnom tematikom, zato je veliki uspeh napraviti pesmu koja nosi u sebi neku vrstu revolta i koja uspe da zaživi među ljudima.


.

4. Koliko se razlikuje vaša publika u Srbiji, od one van? Da li publika u Srbiji bolje prihvata vaš rad?

Ne mogu da napravim generalizaciju na nivou države, jer postoje razlika između publike i u različitim gradovima u Srbiji, pa čak i od koncerta do koncerta u istom gradu. Generalno imamo sreće da imamo odličan odnos sa publikom gde god da odemo.


5. Planovi za skoriju budućnost, nova pesma, koncerti, gostovanja...?

Upravo smo snimili novu pesmu pod nazivom “Teško je”, čiju premijeru možete uskoro da očekujete. To je prva pesma koju smo uživo snimili u studiju i takođe smo to zabeležili kamerama, pa ćemo zajedno sa premijerom pesme objaviti i video spot za nju. Što se tiče koncerata, raspored u narednom periodu je gust kao i obično, tako da nam se smeše kilometri i kilometri u kombiju. 


6. Najavljen je „Arhangel  Fest“ u Grockoj 25. i 26. maja, gde i vi nastupate, šta publika može da očekuje?

Na svakom nastupu dajemo sve od sebe da napravimo što bolju energiju i nastup na Arhangel Festu neće biti izuzetak! Publika će imati priliku da čuje presek dosadašnje karijere kao i dva najnovija singla “Živim na Balkanu” i “Ljubav umire”, kao i još neobjavljeni singl “Teško je”.


7. I na kraju za one koji još uvek ne znaju,  zašto baš S.A.R.S (Sveže amputirana ruka Satrianija)?  Ko je bio zadužen za naziv grupe?

Ko još ne zna, nije mnogo propustio... :)
Naziv benda je rezultat jedne sumanute priče u kojoj smo polemisali o amputiranju ruke Džoa Satriania, i prišivanju te iste ruke našem gitaristi... i ta pijana priča je na kraju dovela do toga da se zovemo tako kako se zovemo.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>