Region

Svet

Region

Otvoren 71. Međunarodni filmski festival u Kanu

Film "Svi znaju"  iranskog reditelja Asgara Farhadija, sa Penelopom Kruz i Havijerom Bardemom u glavnim ulogama, otvorio je 71. Međunarodni filmski festival u Kanu. Na čelu devetočlanog žirija je australijska glumica Kejt Blanšet. 

Otvoren 71. Međunarodni filmski festival u Kanu Foto: youtube




Popularni festival počeo je sinoć i trajaće do 19. maja, i biće prikazan 21 film koji će se nadmetati za "Zlatnu palmu".

Osim filma "Svi znaju", u konkurenciji za nagradu su ostvarenja "Tri lica" Jafara Panahija, "Stablo divlje kruške" Nurija Biljea Kejlana, "Ajka" Sergeja Dvortsevoja, "Blackkklansman" Spajka Lija, "Burning" Li Čang donga, "Dogman" Matea Garonea.  U konkurenciji su i filmovi "U ratu" Stefana Brizea, "Pepeo je potpuno beo" Đi Džang Kea, "Knjiga slika" Žan-Lika Godara, "Leto" Kirila Serebrenikova, "Kradljivci", "Čak i ako me probudiš" Hamabučija Rjusekea. 

Za nagradu će se takmičiti i filmovi "Svideti se, voleti i brzo trčati" Kristova Onorea, "Nouu u srcu" Jana Gonzalesa, "Pod srebrnim jezerom" Dejvida Roberta Mičela, "Jomedin" A.B. Šavkija i "Zimski rat" Pavela Pavlikovskog. Među takmičarskim filmovima su i filmovi tri rediteljke - "Ćerke sunca" Iv Hason, "Čafarnaum" Nadin Labaki i "Srećni Lazaro" Alis Rorvaher. 

Na čelu devetočlanog žirija je australijska glumica Kejt Blanšet. 

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>