Ostalo

Sme�no

Pas star 17 godina pomogao spasiocima da nađu nestalu devojčicu!

Delimično slep i gluv pas star 17 godina, pomogao je porodici i spasiocima da pronađu trogodišnju devojčicu u australijskoj državi Kvinslend. Devojčica je nestala u ruralnom području dva kilometra od  porodičnog imanja u petak, a pronađena je u nedelju, dok je sve vreme pas Maks bio uz nju.

Pas star 17 godina pomogao spasiocima da nađu nestalu devojčicu! Screenshoot Youtube



Baka devojčice Lajza Benet je rekla da je iza njih teška noć:

"Zaista je bilo obeshrabrujuće, u dva sata ujutru, kada su svi već otišli, mi smo bili ovde sami u mraku, znajući da je trogodišnje dete na otvorenom, bez skloništa. To nije bila situacija u kojoj smo mogli da odemo kući da spavamo u toploj postelji, dok je ona napolju. Pa sam se po mraku vratila ovde, jer nisam mogla da spavam dok ne dođem do nje i onda smo hodali sve dok je nismo našli."

Lajza Benet je išla unaokolo i dozivala unuku, koja se posle nekog vremena oglasila. To joj je pomoglo da odredi pravac u kom treba da krene:

"Penjala sam se uz planinu, i na tome zahvaljujem mom personalnom treneru. Onda mi se pridružio njen ujak Džejk i pomogao mi, a kada sam došla do vrha pas je došao do mene i odveo me pravo do nje."

Ujak devojčice, Džejk Miler kaže da je svima laknulo što su pronašli devojčicu zdravu i bez povreda i da je prava sreća što je pas Maks bio uz nju sve vreme:

"Zaista je bilo veliko olakšanje kada sam je pronašao i to zahvaljujući tom starom psu, koji je bio s njom celu noć i da, drago mi je što je došao i pozdravio me ujutru."

Devojčicina baka Lajza kaže da se devojčica nije uplašila i da je sada zaista srećna što je ponovo sa svojom mamom.  Osim najbližih članova porodice u potrazi je učestvovalo više od 100 spasilaca, a prema rečima lokalnog inspektora Krega Berija teren je bio brdovit i pošumnjen, što je otežavalo potragu, ali kako kaže, na kraju je sve ispalo dobro.


Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>