Style

Ljubav

Odbranite se od komaraca samo jednom biljkom!

Odbranite se od komaraca samo jednom biljkom! Sa lepim vremenom dolazi nam i problem zvani "komarac" ali ne brinite i ne budite nervozni jer rešenje se nalazi na pijaci i košta stotinak dinara.

Odbranite se od komaraca samo jednom biljkom! Svet PlusOvu biljku često koristimo kao začin u mnogim jelima, dodatak salatama, a važi i za lekovitu i svetu biljku u mnogim religijama. Bosiljak je poreklom iz Indije, a u Evropu su ga doneli monasi u 12. veku. Veoma cenjen zbog svog antibakterijskog i umirujućeg dejstva, a veruje se i da rešava probleme s probavom, ublažuje grčeve i razne bolove. 

U toplim danima koji dolaze ova biljka će vam biti odličan saveznik u borbi protiv komaraca jer oni jednostavno ne podnose njen miris. Bosiljak je i veoma pristupačan pa je njegova cena oko 100 dinara. 

Istraživanja su pokazala da su esencijalna ulja koja se nalaze u bosiljku toksična za larvu komaraca. Zato posadite bosiljak u saksije i rasporedite ih na terasi i kod ulaznih vrata i rešićete se komaraca zauvek.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus


>