Ostalo

Smeno

Dan planete Zemlje 22. april! Neke male stvari koje možete uraditi za nju! (VIDEO)

Dan planete Zemlje 22. april! Neke male stvari koje možete uraditi za nju! U ovom događaju svake godine učestvuje milijardu ljudi, čineći Dan planete zemlje najvećom građanskom akcijom na svetu.

Dan planete Zemlje 22. april! Neke male stvari koje možete uraditi za nju! (VIDEO) Svet PlusMeđunarodni Dan planete Zemlje - 22. april, obeležava se različitim manifestacijama i akcijama koje imaju za cilj da skrenu pažnju građanima na značaj očuvanja životne sredine.  U mnogim zemljama u svetu, na taj dan organizuju se akcije koje imaju za cilj promenu ekološke svesti i u kojima, prema nekim podacima, svake godine učestvuje više od pola milijarde ljudi.

Spasavanje planete može da postane deo i vašeg svakodnevnog načina života. evo nekih malih stvari koje možete da učinite svaki dan, kako biste spasli planetu:

* Ako vam javni prevoz ili prevoz biciklom ne odgovaraju, koristite zajednički prevoz kolima sa svojim kolegama.

* Ako živite dovoljno blizu posla, idite do radnog mesta peške ili se odvezite biciklom.

* Prestanite da koristite plastične čaše kada pijete kafu i zamenite ih šoljama, koje možete lako da operete. 

* Nemojte koristite plastične kese. Plastičnim kesama je potrebno previše vremena da bi se razgradile, što škodi životnoj sredini. 

* Gajite svoje proizvode, ako možete! Ako gajite svoje proizvode, imaćete bolji kvalitet od onih kupljenih u radnji .

* Kupujte na lokalnim pijacama. Kvalitet je bolji i cene su niže.

* Prestanite da jedete meso i mlečne proizvode. Njihova proizvodnja šteti životnoj sredini, jer zahteva preveliku upotrebu pesticida i đubriva. 

* Čišćenje smeća u mestu u kojem živite će ga učiniti lepšim za život, parkove lepšim za posetu, a ujedno ćete uraditi nešto dobro za divlje životinje. 

* Sijalice su sada ekološke, energetski efikasne i jeftinije. Možete i uštedeti novac, jer su troškovi trošenja energije manji. 

* Možete ga posaditi u svom dvorištu ili obližnjem parku.

* Sve flajere ili neotvorene koverte odložite u kontejnere za reciklažu.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>