Svet

Region

Svet u šoku: Avicii preminuo u 28-oj godini, prijatelji se opraštaju od njega! (VIDEO)

Svet u šoku! Di-džej Tim Bergling Avicii, preminuo u 28-oj godini prijatelji se opraštaju od njega!

Svet u šoku: Avicii preminuo u 28-oj godini, prijatelji se opraštaju od njega! (VIDEO) Print screen / Instagram



Di-džej Tim Bergling, koji je osvojio svet hit singlovima, pronađen je mrtav u Omanu, piše "Gardijan". Vest je saopštio njegov portparol koji je, između ostalog, naveo da su Bergling, poznatijeg kao Avicii, pronašli u petak u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu u Maskatu, prestonici Omana. 

Portparol je naveo:

"Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je Tim Bergling preminuo. Nađen je mrtav u Maskatu, Omanu, 20. aprila u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Porodica je veoma potresena i molimo sve da poštuju njihovu potrebu za privatnošću u ovim teškim trenucima. Nećemo davati više izjava."

Mladi umetnik je prošle godine objavio nove pesme, a poznat je po hitovima poput "Levels"  i "Vejk Mi Ap" . Četiri godine se nalazio na listi najplaćenijih di-džejeva časopisa "Forbs" i u tom periodu zaradio je čak 57 miliona dolara.

Bio nominovan za nagradu Bilbord za 2018. godinu. Njegova poslednja objava na društvenoj mreži Twiteru ticala se upravio te nominacije. Dva puta je bio nominovan i za nagradu "Gremi", a osim što je sarađivao sa mnogim muzičkim zvezdama, nastupao je i po najvećim festivalima elektronske muzike. Avicii je 2012.  godine učestvovao i na festivalu "Egzit" u Novom Sadu.

Dejvid Geta, jedna od Berglingu najbližih osoba kaže:

"Nešto zaista strašno se dogodilo. Izgubili smo prijatelja tako divnog srca i život je izgubio neverovatno talentovanog muzičara. Hvala ti za prelepe melodije, vreme koje smo proveli u studiju, što smo nastupali zajedno kao di-džejevi ili samo uživali u životu kao prijatelji."

Di-džej Tiesto, sa kojim je Avicii takođe bio posebno blizak, napisao je na Twiteru:

 "Reči ne mogu da opišu kako se sada osećam... Nedostajaćeš mi brate".

Avicii se 2016. godine iz zdravstvenih razloga, akutnog pankreatitisa, povukao sa javne scene i nije više nastupao. Veruje se da je bolest delom izazvana prekomernim konzumiranjem alkohola, piše "Gardijan" i dodaje da su Berglingu 2014. godine uklonjeni žučna kesa i slepo crevo.

U intervuja za "Roling stoun" magazin 2017. godine, Bergling se osvrnuo na svoju odluku da prestane sa turnejama, te je objasnio da su mnogobrojne hospitalizacije i život na putu počeli da uzimaju maha uz veoma negativno odražavanje:

"Niko da nas danas ne može da kontroliše svije emocije - većina nas trči u krug reagujući na stimulanse. Zato sam morao da prestanem sa turnejom jer nisam više mogao pravilno da čitam moje emocije. Sve je bilo radi uspeha zbog uspeha. Nisam više bio srećan."

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>