Ostalo

Sme�no

Za špijuniranje parnera ogromna novčana kazna ali i zatvor!

Kopanje po telefonu i špijuniranje bračnog partnera je kažnjivo, pa ko se bude bavio ovim "kriminalnim" radnjama, očekuje ga ogromna novčana kazna ali i zatvor!

Za špijuniranje parnera ogromna novčana kazna ali i zatvor! Svet Plus



U Saudijskoj Arabiji odnedavno je telefonsko špijuniranje bračnog partnera kažnjivo zakonom. Kazna predivđena zakonom za telefonsko špijuniranje bračnog druga ili partnera je 500.000 rijala (oko 108.000 evra) i zatvor do godinu dana!

Saudijsko Ministarstvo informisanja navodi da se odredba odnosi na novi zakon protiv sajber-kriminala, koji je stupio na snagu prošle sedmice i mora da "štiti moralnost pojedinaca i društva, ali i privatni život".

Ovaj bizarni zakon je donesen kao odgovor na stalni porast krivičnih dela sa područja sajber-kriminaliteta, kao što su ucene, pronevere kao i klevete. Zvuči gotovo neverovatno ali Saudijska Arabija se ubraja među svetske lidere korištenja mobilnih telefona i društvenih mreža po stanovniku. Više od polovine Saudijaca mlađe je od 25 godina i za njih virtuelni svet predstavlja, kako procenjuju sociolozi, "beg" od službenih struktura i "stroge" islamske tradicije. Saudijska Arabija je jedina država u svetu koja ženama brani upravljanje motornim vozilima ali će ta zabrana biti konačno ukinuta u junu ove godine.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>