Svet

Region

Film Crni panter oborio sve rekorde! (VIDEO)

Film "Crni panter" oborio sve rekorde i zaradio je za manje od mesec dana prikazivanja u bioskopima širom sveta više od milijardu dolara, prenosi BBC.

Film Crni panter oborio sve rekorde! (VIDEO) Screenshoot Youtube



"Crni panter" je peti film iz Marvelove serije superheroja koji je prešao "milijardu". Glavnu ulogu igra Čadvik Bouzman, a film govori o izmišljenoj afričkoj državi Vakandam koja ima najnapredniju tehnologiju na svetu. 

Nakon smrti svoga oca, kralja Vakande, T'Challa (Bouzman) se vraća kući, u izolovanu i tehnički naprednu afričku državu, kako bi nasledio tron i povratio svoje nasledno pravo da bude kralj. Kada se stari i moćni neprijatelj ponovo pojavi, T’Challa će biti stavljen na test i uvučen u sukob koji preti da uništi ne samo Vakandu već čitav svet. 

Film je veoma hvaljen i ocenjen kao "prekretnica" u filmskoj industriji, jer u njemu dominiraju uglavnom tamnoputi glumci, uključujući i režisera Rajana Kuglera. U filmu glume i Lupita Njong'o, Majkl B. Džordan, Danijel Kalua, kao i Martin Frimen kao agent CIA-e. 

Filmski analitičar Džef Bok izjavio je za Njujork tajms: 

"To vam je kao zid koji se ruši. Što se tiče 'Pantera' nijedan studio ne može ponovo reći: 'oh, crni filmovi ne prelaze američku granicu, interes u svetu će biti minimalan".

Bivša prva dama Amerike Mišel Obama je takođe pohvalila ekipu filma. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>