Region

Svet

Festival Beovizija održaće se 20. februara u Sava Centru!

Festival "Beovizija" održaće se u utorak, 20. februara, u Centru „Sava“, od 21.00, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Festival Beovizija održaće se 20. februara u Sava Centru! Promo



Publika i petočlani žiri će posle devet godina, svojim glasovima u odnosu 50:50 odlučiti ko će nas predstavljati na 63. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope. Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Lisabonu, selekciona komisija je u konkurenciji od 75 kompozicija odabrala 17 koje ćemo slušati na festivalu "Beovizija 2018". 

Beoviziju će otvoriti Hor RTS-a koji će izvesti pobedničku numeru Pesme Evrovizije 2007. godine „Molitva“ u specijalnom aranžmanu. Takmičari će izvesti svoje kompozicije po redosledu koji je određen žrebom u direktnom prenosu na RTS-u. U revijalnom delu nastupiće bivši predstavnici Srbije na Evrosongu: Jelena Tomašević, Marko Kon, "Moje 3", Milan Stanković, Sanja Vučić, Bojana Stamenov i Tijana Bogićević, kao i gosti iz regiona. Voditelji festivala "Beovizija" su Kristina Radenković, Dragana Kosjerina, Branko Veselinović i Aleksandar Stojanović.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>