Ostalo

Smeno

Voda pamti: Zapanjujuće istraživanje! (VIDEO)

Japanski doktor, tvrdi: Voda pamti! Zapanjujuće istraživanje!

Voda pamti: Zapanjujuće istraživanje! (VIDEO) Screenshoot Youtube
Pre nego što nekome izgovorite ružne i grube reči, setite se da dve trećine ljudskog organizma čini voda, a japanski naučnik Dr Masaru Emoto je laboratorijski dokazao da reči i emocije koje upućujemo drugima, izazivaju promene u molekularnoj strukturi vode.

Voda zauzima sedamdeset odsto ukupne površine ove naše planete Zemlje, a taj isti procenat vode sadrži i telo odrasle osobe. Dugogodišnja istraživanja japanskog naučnika Masaru Emota pokazala su da voda ima sposobnost prijema i pamćenja informacija kojima je izložena. Tokom svog dvadesetogodišnjeg opsežnog istraživanja on je uzimao uzorke vode sa najrazličitijih mesta, zamrzavao ih, a onda u laboratorijskim uslovima posmatrao. Kap vode je stavljao u petrijeve šolje i zamrzavao, i zaleđeni kristal vode pod mikroskopom uvećavao 200 do 500 puta i fotografisao. Prvo što je Emoto primetio je da molekul čiste vode postaje pravilan kristal, dok zagađena voda stvara kristale nepravilne i razbijene strukture. Do ovog zaključka je došao upoređujući zaleđene uzorke čistih izvorskih voda, glečera i kišnica, sa uzorcima uzetih iz zagađenih reka koje protiču kroz gradove i industrijske zone.

Istraživačka radoznalost i ideja da se voda ponaša kao živ organizam koji ima sposobnost da apsorbuje i pamti, navela su Emota na dalji tok eksperimenta. Uzeo je čistu, destilovanu vodu, stavio je u epruvete, i na svaki uzorak zalepio etikete sa odštampanim rečima i porukama. Na jednima je pisalo – hvala, volim te, anđeo, lepo, mir, a na drugima – budalo, mrzim te, ubiću te, đavo, rat. Razultati ovog eksperimenta su naučniku i njegovom timu bili zapanjujući.

Uzorci vode na kojima su bile lepe reči formirali su divne, pravilne kristale, a ovi drugi, na koje su nalepljene etikete sa ružnim i grubim rečima, nisu imali pravilne već razjedinjene, amorfne oblike vidljive pod mikroskopom. Iste rezultate je dobio i kada je uzorcima destilovane vode puštao različite vrste muzike. Oni kojima je puštana nežna i prijatna muzika, kristalisanjem su stvarali pahuljaste, skladne i lepe oblike, a uzorci kojima je puštana agresivna u gruba muzika, poput hevi-metala, stvarali su zamućene, nepravilne i nedefinisane kristalne strukture.

Promene u strukturi kristala su zabeležene i kada su uzorcima uzetih iz industrijski zagađenih jezera i reka, izgovarane molitve. Drugačije su se izgledali kristali takvih uzoraka pre i posle izlaganja blagim i dobronamernim molitvenim tekstovima. Nakon tog tretmana bi ružne i nejasne strukture zaleđenog molekula postajale čistije, jasnijih ivica i skladnijeg izgleda. Nakon objavljivanja rezultata ovih istraživanja, niko više ne može da porekne kako reči koje izgovarmo drugima, nisu važne. Više ne možemo da opravdavamo izgovorene rečenice pune mržnje, agresije i destrukcije sa onim "pas laje, vetar nosi".

Očigledno je, a zahvaljujući gospodinu Emotu, i naučno dokazano da je i te kako važno šta pričamo. Jer ako jedno "hvala, volim te" ili "budalo, mrzim te" , na uzorcima vode u epruvetama ostavljaju takve posledice, zamislite kako tek utiču na sedamseset odsto našeg tela koje čini voda? Zato, recite ljudima oko sebe da su lepi i da ih volite. Recite to svakog jutra svom odrazu u ogledalu. Nije uzalud. Ne zaboravite na lepe i nežne reči, jer molekuli vode u vama sigurno neće.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Ženska tv

Povezane vesti:


>