Region

Svet

Otvoren 33. Beogradski džez festival!

Sinoć je u Beogradu u Domu omladine otvoren 33. Beogradski džez festival. Pod sloganom "Džez vizije" festival će trajati do 30. oktobra.

Otvoren 33. Beogradski džez festival! Foto: Twitter:@LookerWeekly



Beogradski džez festival, koji traje ukupno pet dana, otvoren je sinoć u Domu omladine odličnom svirkom niškog sastava "Eyot" i pijaniste Jana Lundgrena sa Matijasom Svensonom i String kvartetom iz Švedske. Bend "Eyot" opravdao je poverenje i reputaciju najčuvenijeg srpskog džez benda u inostranstvu. Pre početka sjajnih nastupa i kvalitetne muzike, kako bi pozdravio publiku, na scenu je izašao Joakim Vern, zamenik ambasadora Kraljevine Švedske u Beogradu: 

- Večerašnjim koncertom, između ostalog, obeležavamo i 100 godina od početka diplomatskih odnosa između Srbije i Švedske.

Beogradski džez festival svedoči o ovom uzbudljivom novom trenutku u razvoju džez muzike, o trenutku u kom je ona ponovo našla sebe u novom milenijumu. Džez je sve življi, bogatiji  i uzbudljiviji u novim vremenima, publika ga sve više prati i uživa u njemu sa novom strašću širom sveta, pa i Beogradu. Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDžF u manifestacije od posebnog značaja.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>