Region

Svet

Sestra Jelene Marjanović zatražila starateljstvo nad detetom!

Sestra od strica ubijene pevačice Jelene Marjanović, Teodora Krsmanović, odlučila je juče da zatraži starateljstvo nad Janom.

Sestra Jelene Marjanović zatražila starateljstvo nad detetom! Foto: Screenshot Youtube



Teodora Krsmanović je nakon 19 meseci od tragičnog događaja tražila starateljstvo nad svojom maloletnom sestričinom Janom. Kada je stigla juče u Više javno tužilaštvo, Teodora je ostala zatečena. Čim je došla na svedočenje saznala je da je izgubila status oštećene u postupku koji se vodi povodom Jeleninog ubistva. To znači da Teodora neće moći da se pridruži krivičnom gonjenju svog zeta Zorana Marjanovića, kao ni da preduzme korake koji bi pomogli u istrazi svirepog ubistva. S obzirom da nesrećna Jelena nema bliže rodbine, to znači da niko drugo od članova porodice Krsmanović  ne može da dobije ovaj status, što dodatno komplikuje celu stiuaciju. Takođe, Teodora nema pravo ni da prisustvuje ostalim saslušanjima, niti da ima uvid u spise slučaja...Osim toga, u vodu pada i plan da od tužilaštva zatraže da se utvrdi gde je tokom drugog dana aprila prošle godine bila Zorica Mitrović, devojka Jeleninog supruga Zorana za koju sumnjaju da je umešana u slučaj.

Izrevoltirana odlukom Višeg tužilaštva i lošim tretmanom koji je juče doživela, Teodora je odlučila da zatraži starateljstvo nad šestogodišnjom Janom, ćerkom Jelene i Zorana.

- Ne mogu Janu zastupati članovi porodice Marjanović protiv čijeg sina se trenutno vodi istražni postupak. Mi ćemo se, takođe, zbog čitave situacije u tužilaštvu i nekolegijalnosti Marjanovićevih advokata, tako i zbog ponašanja prema Teodori, ali i koleginici koja zastupa Teodoru žaliti nadležnim organima - Državnom veću tužilaca i Advokatskoj komori Beograda i tražićemo disciplinsku odgovornost jer je koleginica dobila poziv na saslušanje, a sa njega je izbačena - naglasio je advokat Savić.

Naredna saslušanja svedoka u slučaju ubistva Jelene Krsmanović biće održana 23. i 30. oktobra u Višem javnom tužilaštvu. Tada će prvi na listi svedoka biti Zoranov sin iz prvog braka Uroš Marjanović, kao i Zoranova majka Zorica. I oni, kao Vladimir i Miloš, po zakonu mogu da odbiju da svedoče.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Blic

Povezane vesti:


>