Region

Svet

60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Nastavlja se uživanje u dobroj narodnoj muzici! FOTO

Nastavlja se uživanje u dobroj narodnoj muzici u emisiji 60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA, na RTS- u, 15. oktobra, u nedelju, od 17 sati.

60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Nastavlja se uživanje u dobroj narodnoj muzici! FOTO FOTO: RTS/Slobodan Sarić i Gordan JovićMože li svako da izvodi narodnu muziku? Šta sve treba da znaju oni koji nameravaju da se ovom muzikom bave, postoje li „prečice“? Domaćini emisije, Bojana Marković i Milan Popović razgovaraće o ovoj temi sa Merimom Njegomir, Jelenom Tomašević i Borom Dugić.  Ugledni umetnici podeliće svoja iskustva i „recepte“ za što kvalitetnije izvođenje narodne muzike, poveriće kako su oni vežbali pravilno disanje, na koji način i koliko su „pekli zanat“...

Za sada najverniji gledalac emisije „60 najlepših narodnih pesama“, gospodin Cojle Manojlović (lik tumeči glumac Srđan Ivanović) imaće neobičnog gosta, kome će priuštiti nezaboravan trening...Novih 16 pesama naći će se na našoj listi od 500 pesama, koju pravimo uz Vašu pomoć.  Slušaćemo kako uz naše narodne ansamble poznate pesme izvode pevači zabavne muzike Nenad Knežević Knez i Nevena Božović, glumac Milenko Pavlov, voditeljka Suzana Mančić, novinar i spiker Branko Veselinović...Muzički doživljaj upotpuniće i legendarne pesme ali i nova izvođenja najčuvenijih pevača narodne muzike: Lepe Lukić, Snežane Đurišić, Šabana Šaulića, Miroslava Ilića, Marinka Rokvića, Radiše Uroševića, Bekija Bekića, Raše Pavlovića i mnogih drugih.

FOTO: RTS/ Slobodan Sarić i Gordan Jović

I dalje prikupljamo i evidentiramo sve Vaše predloge pesama! Šaljite ih poštom na adresu: Radio-televizija Srbije, Takovska 10, 11000 Beograd (sa naznakom „Za emisiju 60 najlepših narodnih pesama“) ili elektronskom poštom na imejl: [email protected]

Glasajte za najlepše- na zvaničnom RTS- ovom YouTube kanalu emisije: „RTS 60 narodnih pesama“. Sve zanimljivosti i informacije u vezi sa projektom Radio- televizije Srbije „60 najlepših narodnih pesama“- TV emisijom, gostima i nastajanjem izbora od 500 pesama narodne muzike- pratite i na društvenim mrežama Facebook (@60narodnih), Twitter (RTS_60narodnih)  i Instagram (60narodnih).

„60 najlepših narodnih pesama“ i na RB1, subotom od 14.00

Od subote, 14. oktobra na Prvom programu Radio Beograda startovaće i radijska emisija, koju će voditi i uređivati dugogodišnji muzički urednik, novinar i etnomuzikolog Nenad Kamidžorac:
„Radujem se ovakvom načinu rada- u susret jubileju Televizije, kroz naš čitav medijski sistem podsetićemo auditorijum na najvrednija ostvarenja naše narodne muzike i zajedno odabrati 60 najlepših narodnih pesama ikada! Na početku svake radijske emisije, emitovaćemo rukovet od 12 narodnih pesama- kao predloge za izbor slušalaca. Otvorićemo i dve telefonske linije- slušaoci će uživo u programu moći da predlažu njima najdraže narodne pesme. I u svakoj radijskoj emisiji imaćemo relevantne goste i sa njima razgovarati o svim aspektima narodne muzike- od istorijata i znamenitih umetnika do tehnika izvođenja. Neke od tema biće: Da li su češći hitovi u bržim ili sporijim tempima? Koliko je tokom ovih decenija bilo pevača osrednjih glasovnih mogućnosti, koji su ostvarili neverovatne izvođačke karijere? Da nema novca, da li bi ste istim žarom kao amater voleli muziku i bavili se njom? Koje muzičko- izražajne elemente je potrebno da ima pesma kako bi postala hit? 
Dragi naši slušaoci i gledaoci- predlažite narodne pesme koje su vama najlepše (slanjem pisama ili imejlom), glasajte na jutjub kanalu „60 najlepših narodnih pesama“ a naše divne, zabavno- muzičke emisije pratite: subotom od 14.00 na Radio Beogradu 1 i nedeljom od 17.00 na Prvom programu RTS- a!“

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>