Ostalo

Sme�no

Kreirana nova aplikacija koja će naterati decu da se javljaju roditeljima! VIDEO

Sigurni smo da je većina korisnika pametnih telefona barem jednom morala beskonačno čekati na odgovor na neku važnu poruku. 

Kreirana nova aplikacija koja će naterati decu da se javljaju roditeljima! VIDEO Foto: Screenshot YouTube



Upravo je to razlog zbog kojeg je Nik Herbert iz Londona, otac 13-godišnjeg dečaka, odlučio kreirati aplikaciju ReplyASAP koja decu podseća da brzo odgovore na poruke svojih roditelja.

ReplyASAP preuzima "kontrolu" nad ekranom mobilnog telefona, odnosno blokira sistem telefona i pokreće alarm koji ne prestaje zvoniti sve dok dete ne odgovori na poziv ili poruku. Ignoriranje poziva ili poruka koje šalju roditelji tako postaje poprilično nemoguće, a aplikacija šalje i obavesti o tome je li poruka pročitana.

Osim za decu, ova je aplikacija prilagođena i za starije korisnike, pogotovo one koji pate od demencije i one koji na telefonu deaktiviraju zvuk ili uređaj ne drže uvek uz sebe. Nije baš sasvim jasno na koji način roditelji uspevaju uveriti svoju decu da aplikaciju instaliraju na svoj pametni telefon, budući da ih ova aplikacija konstantno kontroliše, ali verujemo da će biti vrlo korisna svim roditeljima.

ReplyASAP trenutno je dostupan samo na Google Play Storeu i u Velikoj Britaniji.


Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>