Region

Svet

Otvoren 57. Dragačevski sabor trubača u Guči

Kod Spomenika trubaču podignuta je saborska zastava i time zvanično otvoren 57. Dragačevski sabor trubača. Prethodilo je spektakularno spustanje zastave i zlatne trube padobranom na plato ispred spomenika.

Otvoren 57. Dragačevski sabor trubača u Guči Foto: Screenshot YouTube



Sabor je otvorio  ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić. Nakon  svečane ceremonije usledilo je otvaranje izložbi  u Muzeju trube i holu Centra za kulturu, otvaranje saborskog sajma turizma, sajma knjiga a zatim i predstavljanje knjiga i publikacija Sabora. Već u 16 časova, na pozornici Centra za kulturu predviđen je kulturno umetnički program u okviru kojeg su saboraši imali priliku da čuju orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Stefana Mladenovića iz Vranja, Saše Pavlovića iz Pirota. Saboraši su uživali u igri KUD-a „Tanasko Rajić“ iz Ljubića i pesmi pevačke grupe „Mile Dragović“ iz Rogača.

U večernjim satima, na glavnoj pozornici na stadionu čuće se samo najbolje trube. Saboraši će saborovati uz koncerte trubački orkestar Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića, Dejana Petrovića Big band i Dejana Lazarevića, majstora trube.

Viber

Izvor: Blic.rs

Povezane vesti:


>