Zdravlje

Ljubav

Ovi melemi pomažu kod opekotina od sunca!

Leto pored uživanja na moru ume da donese i one neprijatne situacije, poput opekotina ukoliko se na adekvatan način ne zaštitite od sunca.

Ovi melemi pomažu kod opekotina od sunca!



Ako pri ruci nemate odgovarajuću kremu koja će vam pomoći da ublažite tegobe poput crvenila, bolova i peckanja, napravite domaće meleme koji će vas rešiti muka.

MELEM OD KAMILICE
Poparite 50 g mlevene kamilice sa 3 dl ključalog mleka, pa to procedite. Posebno potopite 50 g lanenog semena u 2 dl mleka i ostavite da odstoji tri sata. Pomešajte obe smese i time mažite bolna mesta.

ULJE OD KANTARIONA

Tri kašike suvih cvetova kantariona prelijte sa 2 dl maslinovog ulja, ostavite da odstoji 10 dana u dobro zatvorenoj staklenoj posudi. Dobijeni ekstrakt procedite kroz gazu i njime mažite opekotine na koži.

MELEM OD KRASTAVACA
Izrendajte jedan veći krastavac, pa iz njega iscedite sav sok. Dodajte četvrt šoljice glicerina, četvrtinu šoljice ružine vodice i sve dobro promešajte. Mažite time kožu tri puta dnevno.

KUPKA OD ZOBI
Napunite kadu, pa u nju dodajte tri šoljice zobene kaše, pola šoljice sode bikarbone, šoljicu suvih cvetova kamilice.
Ako želite, sve ove sastojke možete da umotate u gazu i da je stavite ispod slavine kade kako bi voda direktno curila na nju.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Kucnilekar

Povezane vesti:


>