Region

Svet

Pinkove zvezde: 400 kandidata se bori za pobedu! Ovo su stroga pravila igre!

Pinkove zvezde, najveći muzički šou na ovim prostorima, zvanično je počeo i 400 mladih kandidata boriće se u narednih dvadeset emisija pred petočlanim žirijem.

Pinkove zvezde: 400 kandidata se bori za pobedu! Ovo su stroga pravila igre!Petočlani žiri Pinkovih zvezda čine velike zvezde naše muzičke scene: Marina Tucaković, Haris Džinović, Miroslav Ilić, Svetlana Ceca Ražnatović i Bora Čorba. Od njih se očekuje da odgovorno rade svoj posao, a njihov stručni sud odlučivaće o sudbini kandidata kroz serijal kroz koji će nas voditi Milan Kalinić.

Četiri stotine mladih talenata prošlo je audicije i staće na scenu pred žiri, publiku u studiju i gledaoce. U sledećih dvadeset emisija takmičiće se po 20 kandidata sa po dve pesme; prvo narodnom pa onda pop rok, tako da će njih 10 u svakoj emisiji proći dalje. Posle dvadeset emisija dobijamo 200 najboljih.

Takmičari pevaju po dve pesme; prvo narodnu pa pop-rok. Ako posle prve pesme imaju većinu glasova žirija prolaze dalje, ako ne ispadaju; ukoliko u prvoj pesmi dobiju manjinski deo glasova, gube pravo na izvođenje druge pesme.

Žiri ne vidi takmičare, dok takmičari na sceni putem monitora vide reakcije žirija. U zavisnosti od zelenog ili crvenog tastera koji članovi žirija pritisnu; ako dve ili više stolica ostane podignuto, takmičar prolazi dalje. Osnovna pozicija žirija je stolica ispod scene, tako da će njihov prvi sud o kandidatu biti na osnovu biografije i zatim, naravno, glasa koji je presudan.

Napomena je da, ukoliko na kraju emisije bude izabrano manje od potrebnih 10 kandidata, svi oni će ponovo stati pred žiri acapella izvođenjem, dok će, ako ih bude preko 10, samo oni takmičari koji su prekoračili potrebnu normu, ponovo izvesti još jednu numeru.

Autor: B.B.
Foto: Screenshot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>