Region

Svet

U susret muzičkom spektaklu Best of 90s: Dr Alban 2. septembra nastupa u Beogradu!

Najavljeni nastup poznatog švedskog muzičara i producenta, koji je devedetih godina bio u vrhu svetskih top lista sa svojim plesnim, hip hop i rege hitovima, Dr Albana, održaće se 2. septembra na beogradskom splavu Freestyler.

U susret muzičkom spektaklu Best of 90s: Dr Alban 2. septembra nastupa u Beogradu!



U pitanju je promo žurka za veliki spektakl u Kombank Areni - Najbolje od Devedesetih, koji će se održati 11. oktobra.

Ovo je prilika da čujemo uživo legendarne hitove ovog švedskog muzičara, kao što su: "Hello Africa", "It’s my life", "Sing Hallelujah", "Look who’s talking" itd...

Alban Uzoma Nwapa je pravo ime ovog švedskog muzičara i producenta, poreklom iz Nigerije. Svetsku slavu stekao je početkom devedestih, kada je još kao student stomatologije, da bi se izdržavao, puštao muziku po švedskim klubovima, i već 1990. sa kraljicom repa Lejlom Kej izdao prvi singl "Hello Africa", sa kojim obilazi svet. Prvi album "Hello Africa" Dr Albana prodao se u milionima i osvojio mnogobrojne nagrade. Slede albumi "One Love" na kom se nalazi njegov najveći hit "It's my life", kao i veliki hit "Sing Hallelujah", zatim "Look who’s talking", "Born in Africa", "I believe"... Dobitnik je brojnih muzičkih priznanja, a 1993. bio je proglašen za najprodavanijeg afričkog umetnika.

Ovo će biti drugi nastup Dr Albana u Beogradu, a obzirom da je vezan za najveći događaj posvećen dens muzici devedesetih, Dr Alban za ovu priliku kaže:

"Čast mi je da najavim ovaj spektakl! Obećavam vam dobar vajb na svom nastupu, a nadam se da ćete plesati i pevati i sa mojim kolegama 11. oktobra. Poznajam sve te ljude godinama, kao i njihovu muziku i siguran sam da će to biti žurka za pamćenje svetskih razmera. Odlično se sećam svog prvog nastupa u Beogradu. Bilo je super i publika je bila sjajna, takvi nastupi se ne zaboravljaju. Beograd mi je ostao u sećanju kao prelep grad, koji ima mnogo lepe devojke. Tako da se veoma radujem povratku", kaže Dr Alban.

Događaj Najbolje od Devedestih biće ubedljivo najveće okupljanje izvođača dens muzike u Evropi u poslednjih nekoliko godina, a na njemu će nastupiti najveće legende ovog muzičkog pravca: Snap, Technotronic, 2 Unlimited, Ace of Base, Snow, C+C Music Factory, La Bouche i Culture Beat.

Ovo je jedinstvena prilika da čujemo legendarne hitove uživo i vratimo se u period dens muzike i vidimo izvođače zbog kojih je ovaj period nezaboravan!

Autor: B.B.
Foto: dralban.com/edmusiczone.ru

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>