Region

Svet

Guča 2014: Prvi put nakon 35 godina bez Bobana Markovića

Slavni trubač Boban Marković razočaran je što neće nastupiti na ovogodišnjoj Guči, prvi put posle 35 godina. Ne krije žal što će tradicionalni Sabor trubača proći ove godine bez njega jer mu je, kaže, kasno uručen poziv.

 Guča 2014: Prvi put nakon 35 godina bez Bobana Markovića



Bobanu Markoviću je ovo prvi put da će izostati sa čuvenog festivala jer je, tvrdi, kasno dobio poziv organizatora Sabora trubača.
 
Guča 2014: Makedonci najbolji međunarodni orkestar, Ekrem Mamutović najbolja truba
"Organizatori me nisu pozvali na vreme, već u pet do dvanaest, kada je orkestar već zakazao turneju po Evropi do sredine septembra. Neko ko je proveo pola života u Guči ne zaslužuje takav tretman. Mnogo mi je žao i razočaran sam što nisam u Guči. Tamo imam mnogo prijatelja, sve bih dao da sada s njima popijem rakiju, pojedem kupus iz zemljanog lonca i uživam uz trubu", kroz uzdah priča Boban Marković.

Osvojio je sva priznanja u Guči i postao počasni građanin tog mesta.

 
Guča 2014: Program 54. tradicionalnog Sabora trubača 6-10. avgust
"Jako volim Guču i to svi znaju. Ali, brzo će naredna godina, pa ćemo se valjda družiti s našim saborašima. I oni nama nedostaju baš koliko i mi njima. Od 1988. do 2001. godine dobio sam priznanje majstora trube, ambasadora, počasnog građanina, akademika... Sabor trubača mi je mnogo dao, ali sam se trudio da uzvratim istom merom", kaže Marković.

S druge strane, direktor Centra za kulturu Lučani Adam Tadić, tvrdi da razlog Bobanovog nedolaska u Guču nije poziv koji je kasno dobio, već previsok honorar koji nisu mogli da mu isplate.

"Dokaz za to jeste mejl koji sam poslao njegovom menadžeru. Bobana izuzetno cenim kao umetnika i poštujem kao čoveka, ali njegove finansijske uslove nismo mogli da ispunimo", kaže Tadić.

Autor: B.B.
Izvor: Blic.rs
Foto: Screenshot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>