Region

Svet

Guča 2014: Makedonci najbolji međunarodni orkestar, Ekrem Mamutović najbolja truba

Peto međunarodno takmičenje trubačkih orkestara upravo je završeno u Guči, a na njemu je učestvovalo devet orkestara među kojima su i oni iz Poljske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Slovačke i iz Srbije, a prvo mesto zauzeli su Makedonci i orkestar "Uska Kan".

Guča 2014: Makedonci najbolji međunarodni orkestar, Ekrem Mamutović najbolja truba


 
Guča 2014: Koncert Cece Ražnatović odložen zbog nevremena
Najbolji međunarodni orkestar, po odluci žirija, je "Uska Kan" iz Makedonije, dok je Ekrem Mamutović proglašen za najboljeg svetskog trubača. Na drugom mestu je Sokol Orkestar iz Poljske, a treći je The Zuralia Orchestra iz Rumunije. Vice šampion u borbi za najbolju trubu je Kristijan Azorović dok se bronzom okitio Blaž Pek iz slovenačkog orkestra ''Pivo i ćevapi''.
 
Nekoliko stotina saboraša uživalo je dva sata u čarobnim zvucima trube dok je trajalo takmičenje, a pobednički orkestar je nakon proglašenja nastavio da svira raspoloženoj masi. "Presrećni smo. Poneti titulu najboljeg svetskog orkestra to je zaista nešto o čemu svi trubači maštaju. Idemo dalje", kažu pobednici.
 
Podsećamo da je prošle godine na istom takmičenju u Guči za najboljeg trubača proglašen Demir Kanturovski, član orchestra Uska - Kan iz Makedonije.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Blic.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>