Svet

Region

Preminuo Bobi Vomak, legendarni soul pevač

Legendarni soul pevač Bobi Vomak, koji je uticao na brojne muzičare, od Roling stonsa do Dejmona Olbarna, preminuo je u 71. godini u svom domu, javile su agencije.

Preminuo Bobi Vomak, legendarni soul pevač



Vomakov publicista Sonja Kolovrat rekla je da je on preminuo u petak, ali nije govorila o uzroku smrti legendarnog muzičara, preneo je AP. On je poslednjih godina bolovao od Alcajmerove bolesti, a borio se i sa rakom debelog creva i prostate.

Vomak je počeo karijeru kao član grupe "Curtis Womack and the Womack Brothers", a bio je i gitarista u bendu Sema Kuka. Obradom pesme "It`s All Over Now", Rolingstonsi su 1964. godine prvi put dospeli na vrh britanske top liste hitova.

Vomak je pisao hitove i za Vilsona Piketa i Džordža Bensona, a svirao je gitaru i za Aretu Frenklin i "Sly & the Family Stone". Tokom karijere koja je trajala više od pet decenija ostvario je brojne uspehe, a svirao je kombinacije bluza, soula, rokenrola, gospela i kantri muzike.

Bobi Vomak je poznat po hitovima Woman's Gotta Have It, Across 110th Street i Lookin For a Love. Godine 2012. godine objavio je prvi album nakon 18-godišnje pauze pod nazivom "The Bravest Man In The Universe" koji je odlično primljen i kod publike i kritike, a osvojio je i nagradu magazina "Q" za ploču godine. U Kuću slavnih rokenrola primljen je 2009. godine.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>