Zdravlje

Ljubav

Navike koje treba da promenite kako bi vam dan bio lepši

Jutarnje buđenje je veoma bitno kod ljudi, jer od toga zavisi kako će vam raspoloženje biti tog dana. Ukoliko napravite neke greške, ni vama, ali ni ljudima u vašem okruženju neće biti prijatno.

Navike koje treba da promenite kako bi vam dan bio lepši



Ako imate neku od ovih navika, pokušajte da je promenite i prilagodite kako bi u novi dan ušli odmorniji i veseliji jer nam često i ono što ne znamo kvari raspoloženje.

Čim zazvoni budilnik, skačete!

Kod vas nema ležanja i izležavanja. Čim budilnik zazvoni, dižete se poput vojnika. Iako je to u jednu ruku dobro jer vam nije potrebno razbuđivanje, s druge strane, naglo ustajanje može biti štetno. Tako tražite previše od svoje kičme koja je skoro celu noć bila u jednom položaju. Svi nagli pokreti ujutro mogli bi da rezultiraju spazmom mišića i kočenjem. Takođe, brzo dizanje znači i naglo slivanje krvi u noge pa vam se može zavreti u glavi. Lekari preporučuju da zagrlite kolena i tako malo zagrejete mišiće pre ustajanja.

Ne dižete rolente

Zatamnjena soba dok se ujutro spremate za posao ili faks, neće vam pomoći da živnete. Ujutro nam je svima potrebna sunčeva svetlost kako bi se naš unutrašnji sat pokrenuo. Otvorite prozore, podignite rolente i odmah će vam biti bolje čim osetite svež vazduh i zrake sunca na sebi.

Činite nešto lepo za sebe tek popodne

Ujutro ste u žurbi, na poslu ste u gužvi i zapravo tek poslepodne stižete da pomislite na sebe i na nešto što vama treba. Stručnjaci kažu da je to pogrešno i da treba da se "počastimo" odmah ujutru. Učinite nešto lepo za sebe, štagod to bilo i dan će vam već u početku biti lepši.

Živelo "snooze" dugme

Nakon početne zvonjave, snooze stisnete još barem dvaput. Ako ste jedni od ovih, a danas ih je jako puno, stručnjaci za san preklinju vas da to ne činite. Svaki put kada telo ponovno bacite u san i probudite ga za 10 minuta, pa to učinite još dva do tri puta u kratkom vremenu, rastrzavate mu unutrašnji sat, piše Huffington post. Zbog toga vam je uveče teže zaspati. Zato, ustanite prvi put čim vam zazvoni budilnik.

Prvo što uradite ujutro je vežbanje

Nije problem što ćete vežbati, trčati ili ići na grupni trening, već to što pre toga verovatno nećete jesti. U prvih 30 minuta od buđenja čovek treba da doručkuje kako bi izgladnelom organizmu preko noći dao novo gorivo. Trčite li ujutro, samo nastavite, ali pre toga pojedite nešto, bananu, šaku oraha ili malo žitarica.

Autor: J.B.
Izvor: 24sata.hr
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>