Region

Svet

Region

Izašao film o Vlade Divcu i Draženu Petroviću (Video)

Dokumentarni film "Nekad braća" koji govori o jugoslovenskoj košarci, njenoj zlatnoj generaciji i prekinutom prijateljstvu Vlade Divca i Dražena Petrovića biće premijerno prikazan 12. oktobra na mreži ESPN.

Izašao film o Vlade Divcu i Draženu Petroviću (Video)



Film je urađen u produkciji "ESPN Films" i "NBA Entertejnment", kao deo serije "30 for 30", traje 90 minuta i govori o jednoj velikoj ekipi, košarci i ratom rasturenom prijateljstvu dve košarkaške legende i dva najpoznatija igrača sa prostora bivše Jugoslavije, prenose američki mediji.

"Potrebne su godine da se izgradi prijateljstvo, ali je jedna sekunda dovoljna da se ono uništi", kaže Divac u filmu u kom je on narator.

Divac i Petrović su zajedno osvojili svetsko zlato 1990. godine i u isto vreme su postali zvezde u NBA. Divac otkriva priču o svojoj generaciji i šta se desilo sa ljudima koje u filmu naziva prijateljima i braćom.

"Uvek sam mislio da će doći dana kada ćemo Dražen i ja sesti i porazgovarati o svemu, ali taj dan nikada nije došao", kaže Divac o bivšem saigraču koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1993. godine.

U filmu se između ostalog pojavljuju Toni Kukoč, Dino Rađa, Lari Bird, Medžik Džonson, Klajd Dreksler, Džeri Vest, Deni Ejndž i Keni Anderson, koji govore i o velikom uticaju Divca i Petrovića na svetsku košarku.
 
"To je priča o prijateljstvu koje je prekinuto zbog rata. Oni su bili kao braća, a onda se raspala jedna zemlja i njihov odnos koji je tada bio neodrživ. Draženovom smrću tragedija je postala još veća, jer nije bilo prilike da se bilo šta raščisti", rekao je režiser Majkl Tolejdžian.









izvor: Vesti-online

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>