Region

Svet

Region

Mira Furlan u naučno-fantastičnom ostvarenju: Uloga koju igram je napisana specijalno za mene

Glumica Mira Furlan je dobila glavnu ulogu u filmskom serijalu od šest filmova "Space command", kojem će glumiti na srpsko-hrvatskom. Sama uloga je napisana upravo za nju, što glumici predstavlja još veću čast.

Mira Furlan u naučno-fantastičnom ostvarenju: Uloga koju igram je napisana specijalno za mene



Slavna glumica Mira Furlan će uskoro zaigrati u novom holivudskom ostvarnje "Space command", sa koleginicom iz Srbije Jelenom Mrđom. Njih dve će glumiti čak i na srpsko-hrvatskom, što je prvi put da se taj jezik govori u svemiru, pa čak i ako je taj svemir napravljen za potrebe filma.

Mira Furlan: Plastična hirurgija je kao droga! (Video)
"„Space command” je vrlo ambiciozni projekat, koji je kreirao poznati pisac naučne fantastike Mark Zikri („Startrek”, „Sliders”). Uloga koju igram je napisana za mene, što je velika i dragocena retkost u mom profesionalnom iskustvu. Neki od dijaloga između Jelene i mene su na hrvatsko-srpskom, tako da će to biti prvi put, koliko mi je poznato, da se taj jezik govori u svemiru! U projektu učestvuju odlični i renomirani glumci kao što je Dag Džouns, poznat po ulozi Pana u „Panovom lavirintu” Giljerma del Tora, i Robert Pikardo iz „Startreka”. Bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa takvim glumcima, a posebno sa talentovanom Jelenom Mrđom", rekla je Mira.

Mira Furlan: Verujem u ljubav dok nas smrt ne razdvoji!
Furlanova se još pre 22 godine preselila u Ameriku gde je postala ikona naučno-fantastičnih ostvarenja Holivuda, pa je dobila još jednu ulogu iz tog žanra "Lantern City", a serija koja ju je proslavila u domenu naučne fantastike je "Babylon 5".

"Veoma me raduje što je Brus u svoj projekat pozvao upravo mene, između svih glumaca iz naše serije. U „Babilonu” smo bili partneri, muž i žena u mešovitom braku, kako to vole da kažu u bivšoj otadžbini. U ovom slučaju je ta „mešovitost” bila između dve vrste: Brus je bio ljudsko biće, homo sapiens, a ja pripadnica rase zvane Minbari. Za razliku od naših naroda i narodnosti, naše su se vrste dosta dobro slagale, pa čak išle i dotle da sklope intergalaktički brak. „Lantern City” je veoma zanimljiv projekat, a uloga koju bi trebalo da igram je izuzetna, na liniji Gertrude iz „Hamleta” koja ima intenzivni, posesivni i vrlo emotivni odnos sa vrlo problematičnim sinom", rekla je glumica.

Autor: A.K.
Izvor: Blic.rs
Foto: Printscreen YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>