Region

Svet

Region

Lazar Ristovski snimio CD sa ljubavnom poezijom, kao poklon damama za 8. mart

Lazar Ristovski je zajedno sa knjževnikom Božom Koprivicom napravio antologiju najlepših srpskih ljubavnih pesama i odrecitovao ih za CD koji ide uz knjigu, a sve to kao poklon za 8. mart.

Lazar Ristovski snimio CD sa ljubavnom poezijom, kao poklon damama za 8. mart"Žene su ljubav i lepota u jednome. One su niska đerdana na vratu civilizacije. Dame, srećan vam 8. mart", poručuje Laza Ristovski. "Ova antologija koju smo Boža i ja sastavili jeste najsveobuhvatnija antologija ljubavne srpske poezije do sada. Ona je praznik sama po sebi i dar za praznik", kaže Ristovski.

Laza žali što danas nema pesničkih takmičenja kao nekada. "Danas bi trebalo da se održavaju dueli vitezova koji bi, umesto pištolja i mačeva, koristili stihove kao najubojitije oružje za slamanje ženskih srca. Pesnici ljubavne poezije ne štede emocije, pa tako ni ja u svojim interpretacijama na CD-u ne štedim sebe. Skidam kožu stida sa sebe i bez pomagala u vidu sladunjave muzike, koju često oni koji govore poeziju stavljaju kao podlogu, ravnopravno stavljam i svoju dušu slušaocima pred noge, da je oni koji čitaju i slušaju ovu poeziju, ili zgaze ili joj se poklone", kaže Ristovski.

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: Miljana Petrović

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>