Region

Svet

Kemal Monteno: Tradicionalni beogradski koncert 8. marta u Domu sindikata

Kemal Monteno održaće već tradicionalni koncert 8. marta u beogradskom Domu sindikata, a ovaj koncert je njegov poklon najvernijim obožavateljima za Dan žena.

Kemal Monteno: Tradicionalni beogradski koncert 8. marta u Domu sindikataKemal će na osmomartovskom koncertu promovisati svoj aktuelni album "Šta je život", koji je veoma dobro prihvaćen od strane publike.

Kemal je, složiće se mnogi, jedan od onih pevača koji vas svojim melanholičnim glasom dirne u dušu. Omiljen među publikom, kolegama i prijateljima, ovaj kantautor i pesnik neumorno stvara pesme, kako za sebe tako i za svoje kolege, među kojima je veliki broj onih koji se pamte generacijama.

Na novom albumu "Šta je život" osim Kemala Montena, svoj  doprinos u velikoj meri dali su i Zlatan Fazlić, Đelo Jusić jr., Stipica Kalođera i Nikša Bratoš. Novi album, koji je izdala Croatia records, pojavio se u prodaji sredinom prošle godine. Osim novih, na njemu se nalazi i nekoliko festivalskih pesama: "Stavi tiho Aznavoura" s Ondinom Delmestre, "Bella biondina" s Paulom Jusić, dueti s Nedom Ukraden, Hankom Paldum i grupama Crvenom jabukom i Teškom industrijom. Upravo s Teškom industrijom i pesmom "Majske kiše", Kemal Monteno zapevao je prvi put na CMC festivalu u Vodicama prošle godine, a pesma je oduševila i stručni žiri festivala Sunčane skale na kojem su osvojili prvu nagradu. Veran svom romantičnom, šansonjerskom stilu, Kemo je i ovog puta napisao pesme o ljubavi pa tako u naslovnoj pesmi peva o ljubavi između svog oca Italijana i majke Bosanke, ali i ljubavi prema voljenom Sarajevu i moru, uz koje je takođe emotivno vezan.

Karte za koncert u organizaciji producentske kuće GMR možete kupiti na blagajni Doma sindikata, a novi album "Šta je život" u Jugotonu.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>