Ostalo

Sme�no

Kompletan PC veličine smartfona: Da li je Tango sledeći korak u evoluciji računara? (Foto+Video)

Pridružujući se trendu minijaturnih računara pokrenuta je kampanja za stvaranje najprenosivijeg, odnosno najmobilnijeg portabl računara koji će nositi naziv "Tango".

Kompletan PC veličine smartfona: Da li je Tango sledeći korak u evoluciji računara? (Foto+Video)



Iz ove kompanije poručuju da će moći da "spakuju" kompletan quad-core računar u uređaj veličine regularnog smartfona. Slično "Raspberry Pi" računaru, i ovog puta u pitanju je minijaturni sistem, ali će se u njemu naći quad-code procesor koji radi na 2 gigaherca sa integrisanom 3D grafikom, koja će učiniti da ovakav računar bude idealan čak i za gejmere. Kampanja je preko "Indiegogo-a" dostigla cifru od 223.423 dolara, što je poprilično iznad planiranih 100.000 dolara, a preostalo je još 32 dana.



Inače, u najavnom video snimku kažu da je "Tango džepni, kancelarijski, zabavni i gejmerski računar. Omogućava veći pristup i mobilnost nego što je bilo koji drugi PC ikada ponudio. Verujemo da je Tango novi korak u evoluciji računara".

Inače, ceo ovaj uređaj delo je čoveka koji je pre dve godine osnovao svoju kompaniju i na ideju je došao rešavajući lične probleme: "Tokom svog života zasitio sam se nošenja teških laptopova, a prolaženje kroz obezbeđenje na aerodromima bilo je posebno mučenje. Radio sam na ovome godinama i znao sam da negde postoji jednostavno rešenje za sve te probleme".



Inače, Tango ima malu "docking stanicu" veličine eksternog CD drajva i kada se poveže sa njom, omogućava se povezivanje sa ekranom, tastaturom i ostalim uređajima pomoću USB i LAN portova Takođe ima malu bateriju, koja se nakon odvajanja od napajanja prebacuje u "sleep mode" kako podaci ne bi bili izgubljeni, a kada se sledeći put poveže nastavljate tamo gde ste stali. I temperatura iz Tanga odlazi u "docking stanicu" koja na sebi ima hladnjak i kuler.  Tango se može posmatrati kao Xbox ili PlayStation, samo u džepnoj veličini, s obzirom da se igrice sa njega mogu igrati na TV-u pomoću posebnih kontrolera za igru.

Što se konfiguracije tiče, ova mašina imaće AMD A6-5200 quad-core procesor na 2GHz, GCN GPU HD8400 integrisanu grafičku karticu, glavnu memoriju od 2 do 8 Gb u zavisnosti od verzije koja se kupuje. Pored toga imaće fleš memoriju u veličini od 32 do 512 gigabajta, a dimenzije će mu biti 125mmx80mmx13,5mm.



Autor: M.P.
Foto: Tango

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>