Style

Ljubav

Endi Vorhol izumeo selfi mnogo pre starleta (Foto)

Endi Vorhol, vodeća figura pop arta, bio je veliki ljubitelj autoportreta, a sudeći po njegovim radovima, slobodno možemo reći da je utro put onome što starlete danas promovišu kao globalni trend - "selfiju".

Endi Vorhol izumeo selfi mnogo pre starleta (Foto)



Endi Vorhol bio je jedan od prvih ljubitelja i autora takozvanog "selfija", ako je suditi po novoj izložbi njegovih radova koja će biti otvorena na Floridi. U Dalijevom muzeju u Sent Pitersburgu na Floridi izložene su slike, crteži i autoportreti rađeni Instagramom 1970ih - Polaroidom, piše AP.

Na slikama se vidi Vorhol kako pozira sa lobanjom, Vorhol zamišljen u crno-beloj odevnoj kombinaciji, Vorhol između Džona Lenona i Joko Ono...Vorholova vizije pop kulture i slave potpuno je u skladu sa trenutnom ljubavlju Amerikanaca prema Kardašijanovima i sajtu koji prati poznate, ocenjuje agencija.

Izložba više od 100 dela i nekoliko filmova ovog umetnika biće otvorena u subotu i trajaće do 27. aprila. Izložena dela su pozajmica Vorholovog muzeja u Pitsburgu gde je rođen.



Ovo je prvi put da muzej posvećen španskom nadrealisti Salvadoru Daliju izlaže Vorholova dela. U muzeju navode da su i Dali i Vorhol imali mnogo toga zajedničkog, a posetioci će moći da vide i dve fotografije sa njih dvojicom.

Dali je bio nešto stariji od Vorhola, ali su obojica opčinjavali javnost svojim kontroverznim delima koja su izazivala pažnju posmatrača. Vorhol je često posećivao Dalija u njegovom apartmanu u Sent Redžis hotelu u Njujorku, a jednom prilikom je snimio i svoj čuveni "probni snimak" Dalija. Izložba je, inače, zamišljena kao set za probna snimanja, i posetioci mogu da sede ispred kamere i svoje "probe" šalju na Tviter i Fejsbuk.

Autor: T.I.
Izvor: Tanjug
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>