Ostalo

Sme�no

Fejsbuk u očima tinejdžera je mrtav i sahranjen?!

Najpopularnija društvena mreža na svetu Fejsbuk je prema najnovijim istraživanjima nimalo omiljena stvar tinejdžera. Uprkos tome što svako od nas poznaje barem jednu osobu koja se "ne skida sa Fejsa", izgleda da tinejdžeri širom sveta sve manje uživaju u korišćenju istog.

Fejsbuk u očima tinejdžera je mrtav i sahranjen?!



Na Fejsbuku svakodnevno potrošimo 14 odsto svog života!
Naime, u istraživanju koje je sprovedeno na tinejdžerima u Velikoj Britaniji, profesor Miler koji je ovo ispitivanje i pokrenuo iskoristio je reči "mrtav" i "sahranjen" kako bi dočarao mišljenje ispitanika starosti između 16 i 18 godina. "Ono što smo naučili od ispitanika u Velikoj Britaniji jeste da Fejsbuk ne samo da kopni, već je u osnovi mrtav i sahranjen", izjavio je profesor. Sem toga, on kaže da su ispitanici ovu društvenu mrežu često opisivali koristeći reči kao što je "sramotan", pa izgleda da je Fejsbuk dostigao nimalo zavidan nivo popularnosti među tinejdžerima.

Očigledno se mišljenje tinejdžera širom sveta promenilo. Pre nekoliko godina setićete se kako su svi "trčali" na ovu društvenu mrežu kako bi se dopisivali sa prijateljima, komentarisali slike i delili svoje mišljenje u vidu statusa. Čini se da sada u Fejsbuku mnogo više uživaju njihovi roditelji koji ga vide kao način da ostanu u kontaktu sa familijom i davno izgubljenim kolegama sa fakulteta. Navodi se i primer gde izvesni gospodin zajedno sa svojom suprugom javno komentariše kada njih dvoje planiraju prinovu u svojoj porodici, a mišljenje tinejdžera povodom ove rasprave bilo je: "Bljak, možete li to da radite negde drugde?!".

Fejsbuk pomera granice: Zida grad za zaposlene vredan 120 miliona dolara
Nakon Fejsbuka usledio je Tviter, ideja ove društvene mreže jeste u kratkim rečenicama koje će neko momentalno videti, a posle toga i Instagram, koji je takođe u vlasništvu Fejsbuka.  Ideja instagrama je da se sve ispriča kroz postavljene fotografije, a čini se da svako malo niču nove društvene mreže koje kratko budu interesantne i vrlo brzo ih svi izgustiraju. Može se reći da je Fejsbuk početnik trenda društvenih mreža, ali polako i on gubi popularnost, a brojnim promenama koje su uvedene, ne samo da se nije približio korisnicima, već je mnoge od njih odbio i oterao.

Autor: M.P.
Foto: Chris Matyszczyk/CNET

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>