Ostalo

Sme�no

Upoznajte Janu i Boa: Roboti koji će vašu decu naučiti programiranju! (Video)

Ukoliko želite da od vaših mališana načinite prave male kompjuterske genije, ne treba da ih šaljete ni u kakve specijalne škole! Dovoljno je da im priuštite druženje uz Janu i Boa!

Upoznajte Janu i Boa: Roboti koji će vašu decu naučiti programiranju! (Video)



Jana i Bo dva su simpatična robota koji će vaše mališane uvesti u osnove kompjuterskih nauka. Iako izgledaju kao sasvim obične igračke, oni su zapravo pravi učitelji koji su sposobni da čak i petogodišnjaka nauče kako da programiraju.

Programiranje se uglavnom povezuje sa dosadnim i zamorno ponavljajućim radnjama, ali uz ove robote to postaje čista zabava! Jana i Bo učenje čine zanimljivim, i to kroz interaktivnu igricu povezanu sa interfejsom za programiranje, kojoj se vrlo lako može pristupiti sa bilo kojeg kompatibilnog smartfona ili tableta. Potrebno je samo pokrenuti Play-i aplikaciju, i eksperimentisanje sa ikonicama koje predstavljaju različite funkcije može da počne. Kako se deca igraju, tako počinju i da uče da povezuju tačke (i funkcije) kako bi kreirala kompleksnije akcije koje će njihovi drugari Jana i Bo izvoditi.



I Jana i Bo sposobni su da izvode osnovne motoričke pokrete, da svetle u različitim bojama, a opremljeni su i zvučnikom radi ponavljana zvučnih efekata i muzike. Senzori za zvuk (kao što je tapšanje), i daljinu (kako bi se zaustavili pre no što udare u zid), zatim funkcija komunikacije između dva robota, kao i druge mogućnosti, jesu podložne programiranju, a sve će to mališani naučiti uz Janu i Boa.

A kad ovladaju Janom i Boom, biće spremni i za mnogo ozbiljnije poduhvate!

Autor: T.I.
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>