Lepota

Ljubav

Šminkerski trikovi: Kako da podbradak nestane, a nos postane prćast!

Mnoge dame su nezadovoljne veličinom nosa, visinom čela, ili pak preširokim licem, a poznavajući neke male šminkerske trikove, na te muke mogu slobodno i da zaborave!

Šminkerski trikovi: Kako da podbradak nestane, a nos postane prćast!



Pravilno kombinovanje korektora i pudera može promeniti izgled lica, pa čak i "skinuti" nekoliko kilograma. Tamne nijanse ublažavaju crte lica, dok ih svetle ističu. Najbolje je koristiti nijanse pudere ili bronzera koja su do dve nijanse tamnije od lica, odnosno korektor ili hajlajter nijansu svetliji od tena.

Obrazi

Široki obrazi karakteristični su za okruglo lice i dijamantni oblik, a ublažiti ih može tamnija podloga. Tamni puder treba naneti ispod jagodične kosti sve do ušiju, dok na vrh jagodice ide svetli korektor. Nakon toga treba ujednačiti različite nijanse puderom u istom tonu kao što je i koža.
 
Nos

Nos se takođe može vizuelno stanjiti, proširiti, smanjiti, ali i produžiti. Tamnija podloga ispod i na samom vrhu nosa smanjiće nos, dok će ga svetlija podloga na istim mestima produžiti.

Širi nos će biti uži, ako sa svake strane nanesete tamniju podlogu, a na most nosa stavite svetliju nijansu. Nos se vizuelno može proširiti tako da sa svake strane nanesete svetliju nijansu pudera.

Podbradak

Podbradak može sakriti bronzer. Nanesite ga lagano četkicom za rumenilo uz spoljašnje rubove vilice, a možete lagano povući i ispod brade prema vratu. Dobro razmažite četkicom da se stopi s tenom.

Lice


Da bi lice izgledalo mršavije što posebno vredi za okrugli tip, potrebno je naglasiti oči i obrve, a ne usne. Izraženi luk obrva vizuelno sužava lice i to će privući pažnju na gornji deo lica, a ne na obraze.

Osim toga, može se i na područje između obrva, ispod nosa i na bradu naneti svetlija nijansa pudera koja će istaknuti upravo središnji dio lica.

Čelo

Visoko čelo smanjiće tamna nijansa pudera uz liniju kose i na sljepoočnicama. Ona će naglasiti kosti i sakriti sve nedostatke.

Autor: T.I.
Izvor: 24sata.hr
Foto: typef.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>