Region

Svet

Region

Film Gravitacija 3D od sutra u bioskopima (Foto+Video)

Naučno-fantastični film distributerske kuće Tuck "Gravitacija 3D" (Gravity 3D) naći će se od četvrtka, 03. oktobra, na repertoaru svih domaćih bioskopa!

Film Gravitacija 3D od sutra u bioskopima (Foto+Video)



O filmu Alfonsa Kuarona, proslavljeni reditelj Džejms Kameron koji je radio i film "Avatar" rekao je: "Bio sam zapanjen i potpuno zbunjen. To je najbolja slika svemira koja je ikada napravljena. Mislim da je to najbolji film o svemiru, koji sam dugo iščekivao da pogledam". 



Dobitnici oskara Sandra Bulok (Slepi ugao) i Džordž Kluni (Siriana) tumače glavne uloge u ovom uzbudljivom filmu koji vas vodi na putovanje kroz neistražene i nezaboravne delove svemira.



Sandra Bulok tumači lik dr. Rajan Stoun, na njenoj prvoj misiji u kosmos, koju predvodi iskusni astronaut Met Kovalski (Džordž Kluni). Ali na njihovom putu događa se velika katastrofa, njihova letilica biva uništena i njih dvoje ostaju potpuno sami da plutaju kroz mračan i neistražen prostor. Zaglušujuća tišina im otkriva da su izgubili svaku vezu sa Zemljom, a time i šansu da budu spaseni.

Dok strah prerasta u paniku, svaki udah podrazumeva da se smanjuju i zalihe kiseonika, a jedini spas može da bude samo još dublje uvlačenje u zastrašujući beskraj.



Sandra Bulok, kojoj je pripala glavna ženska uloga, o radu na filmu i svojoj ulozi astronauta početnika kaže: "Mislila sam da astronauti žele da odu u svemir samo zbog uzbuđenja i avanture. Međutim, kada sam razgovarala sa njima, bila sam dirnuta njihovom ljubavlju prema tom svetu i mogućnošću da vide Zemlju iz druge perspektive. Neverovatno je shvatiti kako smo sićušni u odnosu na univerzum. Dok sam radila na liku pitala sam se kako bih ja postupila da sam u njenoj situaciji. Shvatila sam da bih isto. Ovo je priča o tome šta nas pokreće onda kada ne vidimo svetlo na kraju tunela".

Njen partner u filmu, glumac Džordž Kluni, kaže da je on odrastao u vreme takmičenja odlaska u svemir: "Ja sam dete tog doba. Uvek sam voleo ideju o istraživanju svemira i osećam strahopoštovanje prema ljudima koji se time bave".



Kao konačan rezultat, film "Gravitacija" je mešavina akcije i kompjuterske realizacije. Najvažnije u prenošenju osećaja bestežinskog stanja, bilo je dobro uraditi nultu gravitaciju. Jednostavno rečeno, iako u tome nije ništa bilo jednostavno, autori nisu želeli da film podseća na naučnu fantastiku, već da realno prikažu kako bi izgeldalo kada bi se čovek našao zarobljenim u najsurovijem okruženju, koji je poznat čoveku. "Želeli smo da se gledaoci osete kao da su u sred tog putovanja", rekao je reditelj Kuaron.

Dobitnica oskara Sandra Bulok nedavno je ostavila svoje otiske i autogram na Bulevaru slavnih povodom najnovijeg ostvarenja "Gravitacija" 3D.



Producenti filma napominju da je ovo jedan od najvećih izazova u koji su se upustili, a reditelj dodaje da je projekat skup različitih elemenata od fotografije, zvuka do glume. "Želeli smo da publika učestvuje u tom iskustvu plutanja po prelepom, ali zastrašujućem prostoru", rekao je reditelj.

Pogledajte trejler ove uzbudljive avanture, za koju scenarista i ko-producent navodi da u sebi nosi nešto romantično i mistično: "Ima nešto romantično i mistično vezano za ideju da se odvojite od Zemlje, a opet neshvatljivo je da budete negde gore, kada je život ovde".



Autor: M.P.
Foto: Tuck

Viber

Izvor: Svet Plus


>