Svet

Region

Eurosong 2014: BiH ne učestvuje, potvrdila da ide na Turkoviziju!

Turska nacionalna televizija organizuje takmičenje slično Evroviziji na kojem će učestvovati zemlje koje su istorijski ili kulturološki povezane s Turskom, među kojima je i Bosna i Hercegovna.

Eurosong 2014: BiH ne učestvuje, potvrdila da ide na Turkoviziju!Odlazak na Turkoviziju BiH je potvrdila, uz obrazloženje da je pohod na Eurosong u današnje vreme preskup, a boje zemlje će braniti "Emir i Frozen Kamels", prenose lokalni mediji i navode da bi na turskoj verziji Eurosonga ove godine trebalo da učestvuje 20 država.

Kako bi uspešno konkurisali na izboru za najbolju pesmu Evrope, sledeće godine će svaka država koja se takmiči na Turkoviziji organizovati nacionalni izbor predstavnika na toj muzičkoj smotri. Pevaće na maternjem jeziku, a finalno veče će, kao i ove godine, biti upriličeno oko božićnih praznika.

Od prošle godine Turska je odlučila da bojkotuje Eurosong zbog pravila da se Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija plasiraju direktno u finale.

Do sada je Turkovizija bila lokalno takmičenje, a ove godine tamo će, osim BiH, nastupiti Azerbejdžan, Kazahstan, Kirgistan...

"Hrvatska televizija još nije dobila poziv", navela je rukovodilac međunarodnih odnosa HRT-a Tanja Šimić i podsetila da je Hrvatska do sada bila učesnik dva takmičenja u organizaciji turske televizije.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>