Svet

Region

Eurosong 2014: Odustalo već 6 zemalja, sprema se Turkovizija?

Broj zemalja koje neće učestvovati na Evroviziji 2014. svakodnevno se povećava, a najnoviji udarac već uzdrmanom takmičenju zadala je Turska koja priprema svoju verziju - Turkoviziju.

Eurosong 2014: Odustalo već 6 zemalja, sprema se Turkovizija?Turska, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Severni Kipar, Kazahstan i još dvadesetak zemalja koje su istorijski i kulturološki povezane sa Turskom, takmičiće se na
Eurosong 2014: Nova pravila radi fer rezultata
Turkoviziji.

Turska, koja je godinama unazad imala dobar plasman na Evrosongu, od prošle godine se ne takmiči, ali su zato odlučili da svoj već postojeći festival internacionaliziju, pa će tako u decembru biti domaćini velikog festivala.

Jedna od zemalja učesnica biće i Bosna i Hercegovina. Ahmed Švrakić, direktor
Eurosong 2014: Hrvatska odustala od učešća!
produkcije "Hayat", u okviru istoimene bosanske televizije, potpisao je prošle nedelje ugovor sa organizatorima Turkovizije. Bosnu i Hercegovinu će na Turkoviziji predstavljati grupa "Emir & Frozen Camels", čiji je frontmen Emir Bukovica prisustvovao potpisivanju saradnje sa ovim festivalom. Ovaj bend ima tri albuma.

Turski javni servis odlučio je još prošle godine da bojkotuje takmičenje javno iznoseći kao razlog pravila koja nalažu da se Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija direktno plasiraju u finale. Istovremeno, organizatori pokušavaju da se oporave od navoda da se glasovi kupuju, pa su tako promenili propozicije koje važe od naredne godine.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: eurovision.tv

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>