Svet

Region

Eurosong 2014: Nova pravila radi fer rezultata

Organizatori takmičenja za pesmu Eurosonga objavili su da će pravila takmicenja biti izmenjena, počevši od narednog izdanja tog muzičkog takmičenja koje će se održati 2014. godine u Kopenhagenu.

Eurosong 2014: Nova pravila radi fer rezultataPrvi put, imena članova nacionalnih žirija biće poznata pre takmičenja, a odmah nakon finala biće objavljeno kako je glasao svaki član žirija pojedinačno, prenosi Bi-Bi-Si. Izmena pravila usledila je za glasinama o navodnoj kupovini glasova za azerbejdžanskog kandidata ove godine.

"Stroža pravila i transparentnost su važni za Evrosong", rekao je supervizor takmičenja Džon Ola Send, i dodao: "Želimo da se uverimo da naši učesnici, gledaoci i fanovi znaju šta radimo i šta ćemo uvek raditi kako bi osigurali fer rezultate".

Prošle nedelje je Hrvatska objavila da neće učestvovati na takmičenju sledeće godine iz finansijskih razloga. To je šesta zemlja koja je potvrdila da neće učestvovati u Kopenhagenu 2014. godine, a tu su i Andora, Luksemburg, Monako, Maroko i Slovačka.

Finale Evrovizije biće održano 10. maja u Kopenhagenu, u Danskoj, koja je pobedila na poslednjem takmičenju.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: eurovision.tv

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>