Region

Svet

Stevan Anđelković i sa polomljenom rukom kod Emira Kusturice

Proteklog vikenda na Mokroj Gori, u organizaciji proslavljenog reditelja Emira Kusturice, održan je prvi festival klasične muzike pod imenom "Boljšoj", posvećen ruskim kompozitorima, a posetio ga je i Stevan Anđelković.

Stevan Anđelković i sa polomljenom rukom kod Emira Kusturice



Pored Českog simfonijskog orkestra, publici na Mećavniku predstavili su se i glumci iz predstave "Vreme Cigana", predvođeni ubedljivim Stevom Anđelkovićem koji je na binu izašao sa rukom u gipsu. Steva je, naime, pre nekoliko dana polomio lakat leve ruke i to igrajući fudbal na humanitarnom meču, u Novom Pazaru.

"I pored toga, dao sam gol", smeje se Steva. "Igrač suparničke ekipe, bivši fudbaler Zvezde, malo me je oštrije faulirao, uklizao sa obe noge i oborio me. Pao sam nezgodno, pravo na lakat i evo, slomio ruku. Ali, da se pohvalim i ovakav sam im zatresao mrežu. To što me sad ruka boli i svrbi i što sam, u međuvremenu, morao da otkažem koncert, druga je priča."

Ipak, poziv čuvenog Profesora, kako čitava ekipa predstave zove Kusturicu, dodaje Steva, ne odbija se pa je i sa gipsom otišao u Drvengrad gde je uz pratnju simfonijskog orkestra iz Češke i "No smoking orkestra" pevao teme iz pank opere "Vreme Cigana". Strani mediji, ali i značajna imena svetske klasike, imali su samo reči hvale, kako za festival tako i za naše glumce, a posebno za Stevu Anđelkovića čiju su interpretaciju nazvali "besprekornom".

"Ovo je još jedno novo iskustvo", objašnjava Anđelković. "Pratio nas je jedan od najcenjinijih svetskih orkestara klasične muzike, pa je i nas zanimalo kako ćemo se uklopiti. Naravno, oni su profesionalci a i mi smo već mnogo puta izvodili taj program pa su, na kraju, svi bili zadovoljni, i mi, oni i, što je najvažnije, publika."

Uporedo sa gostovanjima, Anđelković vredno radi i na novim pesmama. Aktuelni spot-singl "Nije rano da se pije" se sve više sluša, a Steva uskoro najavljuje i nešto sasvim novo: "Ne bih da zvučim kao neke "koleginice" pa da se hvalim "neviđenim projektima", ali zaista mi je u planu nešto potpuno drugačije od svega što se može čuti i videti na domaćoj muzičkoj sceni".

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>