Region

Svet

Piter Gebrijel: Koncert u Kombank Areni 5. oktobra

Svetska pop legenda, autor hita "Sledgehammer" koji je ušao u istoriju kao najizvođeniji video svih vremena, Piter Gebrijel, nastupiće u Kombank Areni 5. oktobra. Organizator koncerta, svetska produkcija Live Nation, premešta nastup Pitera Gebrijela iz Zagreba u Beograd.

Piter Gebrijel: Koncert u Kombank Areni 5. oktobra



Nakon nedavnog objavljivanja reizdanja albuma "So" hvaljenog od publike i kritike, kao i nakon uspešnih nastupa po Severnoj Americi, Peter Gabriel spreman je da turneju "Back To Front" donese i u Evropu. Gebrijel će u Kombank Areni nastupiti sa originalnom postavkom svog "So" benda, daće presek najboljih delova svoje karijere, kao i izvesti sve pesme sa albuma "So".

Objavljen 1986. god. "So" je postao jedan od albuma koji je obeležio muzičku eru i osvojio niz međunarodnih priznanja. Samo u SAD-u, album je prodat u 5 miliona primeraka i doneo veliki hit 'Sledgehammer' koji je i dan danas najizvođeniji video u istoriji emitovanja MTV-programa. Samo godinu dana pre toga, kada je Piter u februaru 1985. godine počeo da radi na ovom albumu, petom u njegovoj karijeri, nije ni slutio koliki će eksplozivan i trajan uticaj ostaviti na pop muziku.

Album "So" obiluje hitovima kao što su 'In Your Eyes' pesma koja je obeležila film Cameron Crowea 'Say Anything', nezaboravan duet sa Kate Bush 'Don't Give Up' kao i saradnjom sa nizom uglednih muzičara kao što su Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell i Nile Rodgers.

Opisujući stvaranje albuma na svojoj web stranici Gebrijel je izjavio:

"Mislim da smo znali i tada da je album odličan. Nisam bio nepoznat umetnik, iza mene su bili hitovi poput Shock The Monkey, Games Without Frontiers i Solsbury Hill, ali nakon svakog hita namerno bih se povukao u senku. 'So' je označio kraj ideje da budem neki tip kultnog umetnika sa ivice muzičkih krugova, pogotovo u Americi. Više nije bilo opcije da zasijam pa da se odmah sakrijem u senci".



Jubilej od 25 godina od izdanja albuma "So" pruža mogućnost publici da istraži kako je album nastao, životne priče koje se kriju iza svake pesme, uvidi kako su pesme sa godinama sazrevale i evoluirale a sve to u izvanrednom nastupu uživo.

"Vreme ostavlja neizbrisiv pečat na svemu. Kada se okrenete unazad više ne možete proživeti prošlost, ali možete kružiti oko nje, otvarati stare uspomene i povremeno uhvatiti miris nekog mesta gde ste živeli." (Piter Gebrijel)

Ulaznice za koncert u Kombank Areni 5. oktobra biće u prodaji od petka, 06. septembra po cenama od 3500 do 5500  dinara i mogu se naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, "Ušće" Shopping centra i putem online prodaje.

"Back To Front" turneja startovala je u Americi početkom 2012. godine i dobila fantastične kritike i od fanova i od muzičara. Peter Gabriel ponovno je okupio staru postavku benda tako da će uz njega na turneji nastupati; čarobnjak na basu Tony Levin, gitarista David Rhodes, klavijaturista David Sancious i bubnjar Manu Katche.

"Bilo je vrlo čudno a tako poznato, kada smo se ponovno okupili. Zanimljivo je kako se odnosi samo nastavljaju, bez obzira koliko je vremena prošlo, jedino se čini da smo sada malo mudriji. Ali ne bih se ni u to kladio", izjavio je Piter Gebrijel.

Autor: B.B.
Foto: Kombank Arena

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>