Svet

Region

Sandra Bulok i Džordž Kluni uplovili u Veneciju i otvorili 70. Mostru (Foto)

Holivudski glumci Sandra Bulok i Džorž Kluni otvorili su juče festival u Veneciji, a u sam grad su stigli na jako zanimljiv način, vodenim taksijem.

Sandra Bulok i Džordž Kluni uplovili u Veneciju i otvorili 70. Mostru (Foto)


 
Mostra na kojej će se filmovi takmičiti za Zlatnog lava otvorena je projekcijom trilera "Gravity" meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona, u kojem naslovne uloge imaju to dvoje američkih glumaca. Za deset dana 70. izdanja festivala gledaoci će imati prilike da vide ukupno 53 filma, a teme koje preovladavaju jesu kriza vrednosti, nasilje nad ženama, seksualno zlostavljenje i raspad porodice.

Predsednik žirija ovogodišnje Mostre je italijanski reditelj Bernardo Bertoluči, a osim njega o pobedniku će između ostalih odlučivati britanska rediteljka i književnica Andrea Arnold, francuska glumica Viržini Ledoajen i Nemica Martina Gedek.


Foto: heraldsun.com.au

U takmičarskoj konkurenciji su, između ostalih, film "Philomena" britanskog reditelja Stivena Frirsa, "The zero theorem" Britanca Terija Gilijama i "Ana Arabia" Amosa Gitaija iz Izraela.

Od francuskih reditelja u takmičarskoj konkurenciji izdvaja se Filip Garel sa filmom "La jalousie" (Ljubomora). Njegov sunarodnik Patris Lekont će van konkurencije prikazati film "Une promeše" prema priči "Widerstand der Wirklickeit" austrijskog pisca Štefana Cvajga.

Ovogodišnja Mostra biće obeležena i novim filmom Pola Šredera, koji će van konkurencije prikazati film "The Canyons".


Foto: Reuters

Sa interesovanjem se očekuje i film "Parkland" Amerikanca Pitera Lendsmena o ubistvu američkog predsednika Džona Kenedija pre 50 godina u Dalasu.

Za Zlatnog lava takmiči se i Dejvid Gordon Grin (David Green) sa filmom "Joe" u kojem igra Nikolas Kejdž.

Po prvi put na Mostri su u takmičarskoj konkurenciji dokumentarni filmovi - "The Unknown Known" Amerikanca Erola Morisa i "Sacro GRA" italijanskog reditelja Djanfranka Rosija.

Autor: A.Đ.
Izvor: Beta
Foto: gossipcentar.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>