Region

Svet

Beer Fest Beograd 2013: Oboren rekord sa preko 700.000 posetilaca! (Foto)

Sa oko 200.000 posetilaca, subota je bila najposeceniji dan ovogodišnjeg beogradskog Beer Festa, a na osnovu dosadašnje posete, očekuje se da zaključno sa poslednjim danom festival poseti 700.000 ljudi, saopštili su organizatori u nedelju.

Beer Fest Beograd 2013: Oboren rekord sa preko 700.000 posetilaca! (Foto)Kako je navedeno, četvrti dan festivala obeležio je nastup "Bajage i Instruktora", tokom kojeg se na bini pojavio i atletičar Emir Bekrić, a dok je koncert trajao kapije su u jednom trenutku bile zatvorene, jer je festivalski prostor bio potpuno popunjen.
 

Foto: Marko Todorović

Tokom pet dana ovogodišnjeg Beer Festa, koji je završen rano jutros, na Ušću je bilo više od 700.000 ljudi, a najveća ludnica je bila na koncertu Bajage i "Instruktora" kada su zbog ogromne gužve, organizatori morali da zatvore kapije!

Na festivalu je prvi put organizovana kampanja "Hepi kontest", u okviru koje su se poznate ličnosti takmičile u točenju piva i na taj način je prikupljeno 800.000 dinara koje idu u humanitarne svrhe a taj novac će, prema želji pobedničkog tima, biti usmeren za pomoć devojčici Neveni Janković, kojoj je potrebna transplantacija pluća.


Foto: N. Marković

Po rečima organizatora, ukupan broj posetilaca je oko 700.000, prema podacima o broju prisutnih svako festivalsko veče u 22 sata. Tu nisu uračunati ljudi koji su pre toga napustili festivalski prostor i oni koji su došli kasnije, tako da je realno broj posetilaca još veći od zvanične procene.

Najviše posetilaca je, osim na Bajaginom koncertu, kada je na Ušću zaista bio pravi krkljanac, bila na koncertima "Riblje čorbe" i "Dubioze kolektiv".


Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Međutim, osim nastupa 43 izvođača, festival su obeležila i dva emotivna momenta - pojavljivanje atletičara Emira Bekrića na bini usred Bajaginog koncerta, kao i rokenrol prosidba kada je Beograđanin Zoran na nastupu benda "Ortodoks Kelts" pitao svoju devojku Marinu da li hoće da se uda za njega!


Foto: Marko Todorović

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug, Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>