Region

Svet

Kemal Monteno: Sve je lepše u duetu

Popularni kantautor Kemal Monteno govori o novim pesmama, letnjim planovima i zdravstvenom stanju. "Ne osećam se bolesno i neću tako da živim", kaže on.

Kemal Monteno: Sve je lepše u duetu



Pre nekoliko dana je nakratko bio u Beogradu, gde je sa obožavaocem iz Beča Milovanom Zarićem snimio duet, a ovog leta očekuju ga nastupi na festivalima u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Sarajevski muzičar sa zagrebačkom adresom, koji više od godinu dana čeka transplantaciju bubrega, kaže da se oseća odlično i da mu je druženje sa publikom najbolja terapija.

"Stalno sam na putu, radim i ništa mi nije teško", izjavio je Kemal Monteno.

"Danas sam ovde, sutra onde, prekosutra ko zna gde. Zdravstveno se osećam odlično, idem dva-tri puta nedeljno na dijalizu. Ma, nije to ništa. Još čekam transplantaciju bubrega. Ne znam kada će tačno biti. Možda za mesec-dva", dodaje on.

Radite punom parom, uprkos zdravstvenim problemima?

"Stalno se svađam sa doktorima, govore mi da moram da pripazim na zdravlje i da malo usporim sa poslom. Kažem im da nisam bolestan i da mi nije ništa. Ne osećam se bolesno i neću tako da živim, niti da o tome razmišljam."

Kada izlazi vaš novi album?

"Sve je završeno. U Hrvatskoj će biti objavljen 7. jula, a zatim i u Srbiji. Pesme su u mom stilu, 40 godina sam na sceni i ne mogu ništa da menjam."

Možemo li da vas očekujemo na jesen na beogradskom koncertu sa novima pesmama?

"Nadam se da će tako biti, ako se transplantacija završi kako treba. Ako i ne bude do tada, doći ću, pa ako me pozovu prekinuću koncert i otići."

Snimili ste mnogo dueta u karijeri, koji vam je najdraži?

"Sve pesme su mi drage. Volim da snimam duete i uvek mi je zadovoljstvo da sa nekim zapevam na sceni. Sve je lepše u duetu, ne samo u muzici, već i u životu", zaključuje slavni muzičar.

Autor: I.M.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>