Region

Svet

EXIT 2013: Najl Rodžers otvara festival! Disko eksplozija na glavnoj bini! (Video)

Otvaranje EXITa obeležiće jedno od najznačajnijih imena u istoriji savremene muzike i, za mnoge, najveći producent svih vremena. U sredu, 10. jula, na spektakularnom početku R:evolucije na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće Neil Rodgers i njegov originalni bend "Chic"!

EXIT 2013: Najl Rodžers otvara festival! Disko eksplozija na glavnoj bini! (Video)



Za Neila Rodgersa je dovoljno reći da je producent, kompozitor i gitarista koji stoji iza najvećih uspeha, singlova i albuma velikana kao što su David Bowie i Duran Duran, čovek koji je stvorio Madonnu, za koga su se otimali giganti kao što su Mick Jager i Michael Jackson. Čovek koji dokazuje svoju savremenost i činjenicu da je najveći vizionar kog je plesna muzika ikad imala i time što stoji iza najnovijih hitova Daft Punk-a "Get Lucky" i "Lose Yourself to Dance", kao i radom sa imenima kao što su Chase & Status, Avicii ili Felix da Housecat. Imena koje je proslavio ili sa kojima je intenzivno sarađivao uključuju i Sister Sladge, Eric Clapton, Robert Plant, Diana Ross, B-52s, INXS i mnoge, mnoge druge.

"Chic", Nile-ov originalni bend, predstavlja jednu od najznačajnijih pojava u pop i disko muzici ikada. Njihove hitove ste čuli million puta, a isto toliko puta su semplovani - "Good Times", "Dance, Dance, Dance", "Everybody Dance" i posebno "I Want Your Love" i "Le Freak", sa nezaboravnim "aaah, freak out", predstavljaju temelj savremene dance muzike.



Uvertiru za disko eksploziju pružiće nevorovatni glasovi iz Viva Vox hora, koji se pretežno bave a cappella (bez instrumenata) obradama pop-rok muzike uz pratnju bitboksa. Glasovi ovog hora eksperimentišu sa različitim muzičkim žanrovima i pomeraju granice nemogućeg kada je u pitanju ljudski glas!

Promo cena za otvaranje festivala će iznositi svega 1000 dinara (za one koji do sada nisu obezbedili komplet ulaznica), a sve u cilju približavanja EXITa svim građanima Novog Sada i Srbije. I to nije sve! Celokupan prihod od prodaje ulaznica za otvaranje festivala biće namenjen obnovi i promociji turističkih kapaciteta Petrovaradinske tvrđave.

R:Evolucija počinje na glavnoj EXITovoj bini!

Autor: B.B.
Izvor/Foto: exitfest.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>