Ostalo

Sme�no

Mladić iz Tuzle govori čak 73 jezika! (Video)

Jezike kao što su engleski, grčki, turski savladao je još kao dete, a vremenom je naučio i hebrejski, jidiš, baskijski, kinjarvandu...

Mladić iz Tuzle govori čak 73 jezika! (Video)



Muhamed Mešić je rođen u Tuzli 1984. godine, a do svoje 26. godine govorio je 56 jezika.

Po zanimanju je pravnik, a radi za "Brejns vork grupu", kao projekt menadžer Britanskog saveta i lični savetnik predsednika Makedonije i gradonačelnika Tuzle.

Do sada je radio na četiri kontinenta u 24 zemlje, a trenutno živi u Beču i vodi pravne poslove u jednoj građevinskoj kompaniji.

Za vreme rata u Tuzli sretao je vojnike iz Unprofora iz Švedske, Pakistana, Norveške i iz čiste radoznalosti je učio njihove jezike. Jedini jezik koji je učio na kursu bio je znakovni jezik. Rano je počeo da čita i piše. Još kao mali pisao je sa desna na levo, a njegovi roditelji su u ogledalu čitali šta je napisao. Beleške vodi na hebrejskom i arapskom. 

"Po nekoj mojoj definiciji, jezik govorim tečno onda kada mogu da ostvarim samostalnu svakodnevnu komunikaciju, poput one koju imate kad sedite s nekim u autobusu. Jezike koje duže govorim i s kojima se duže družim, poput engleskog, italijanskog, portugalskog, turskog, jesu jezici koje govorim dosta dobro", rekao je Muhamed.

On je rekao da ga ljudi tokom njegovih čestih poseta Grčkoj pitaju da li je on zapravo Grk jer ima akcenat kao da se rodio u Atini. Pogledajte prilog o ovom mladom poligloti.



Autor: I.M.
Izvor: Blic
Foto: Tuzlalive.ba

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>