Svet

Region

Majkl Daglas demantuje da je dobio rak grla zbog oralnog seksa

Portparol Majkla Daglasa demantovao je u ponedeljak da je holivudski glumac, u intervjuu britanskom "Gardijanu", okrivio oralni seks za svoj rak grla.

Majkl Daglas demantuje da je dobio rak grla zbog oralnog seksa



Portparol 68-godišnjeg glumca rekao je da je Daglas u intervjuu govorio o vezi oranlih kancera i oralnog seksa ali da se to nije odnosilo na njegov slučaj.

"Majkl nije rekao da je kunilingus uzrok njegovog raka", rekao je AFP-u portparol Alen Beri. "On je u intervjuu govorio o oralnom seksu, a za oralni seks se sumnja da prouzrokuje neke vrste oralnih kancera, što su i lekari u članku ukazali. Ali on nije rekao da je to uzor njegovog raka".

U intervjuu Daglas, koji upravo igra živopisnog Liberačija u filmu "Behind The Candelabra" rekao je da je njegov rak izazvan ljudskim papilomavirusom (HPV).

"Bez želje da ulazim u detalje, ovaj rak izazvao je HPV koji proizilazi iz kunilingusa", rekao je glumac. "Brinuo sam da je okidač bio stres izazvan zatvaranjem mog sina. Ali da, to je seksualno prenosiva bolest koja izaziva rak", rekao je Daglas aludirajući na hapšenje njegovog sina Kamerona zbog posedovanja narkotika.

Iz "Gardijana" su saopštili da koliko oni znaju "nisu dobili nikakvu žalbu na članak niti od Majkla Daglasa niti od njegovih predstavnika". "Mi bi naravno istražili svaku žalbu na naše novinarstvo", navode iz lista.

Dvostruki oskarovac 2010. objavio je da se bori sa rakom grla. Daglas se posle žestoke hemoterapije i radioterapije izborio sa rakom.

"Moram redovno na kontrole, na svakih šest meseci, ali sam čist već više od dve godine", rekao je on "Gardijanu". "A sa ovom vrstom raka, 95 posto šansi je da se neće vratiti".

Studije pokazuju da postoji veza između oralnog seksa i raka grla. HPV infekcija je i uzrok 99 posto slučajeva cervikalnog raka.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>