Region

Svet

Poznato vreme i mesto sahrane Slađane Milošević

Slađana Milošević, preminula je pre 12 dana, a tek danas je saopšteno vreme i mesto sahrane.

Poznato vreme i mesto sahrane Slađane Milošević Foto: Printsreen Youtube/Ex Yu Arhiv



Najznačajnijih figura pop-rok muzike zauvek napustila je napustila 26. marta. Slađana Milošević, preminula je u Zemunskoj bolnici, posle duge i teške borbe sa opakom bolesti. Vest o njenoj smrti potvrdila je njena prijateljica, a mnoge kolege, prijatelji i poštovaci njenog lika i dela sa tugom su prihvatili ovu vest. Iako je prošlo 12. dana, kako prenosi Blic, tek danas je potvrđeno da će legendarna pop-rok ikona biti sahranjena 8. aprila na beogradskom groblju Lešće.

Njena smrt nije samo gubitak za muzičku industriju, već i za celokupnu umetničku scenu. Oglasile su se brojne njene kolege kako bi izrazile svoje saučešće i poštovanje prema nezaboravnom doprinosu koji je ostavila. Njena muzika neće biti zaboravljena, već će ostati kao neizbrisiv trag u srcima svih koji su je slušali i osećali.

Karijeru je započela sedamdesetih godina prošlog veka, hrabro gazeći staze koje su malo ko smeo da istraži. Od samog početka, bila je revolucionarna figura, rušeći tabue i izazivajući konvencije. Sećamo se njenog hrabrog poteza kada je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je, nažalost, bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima. Taj čin hrabrosti i autentičnosti obeležio je njenu karijeru i utisnuo se duboko u istoriju muzike.

Godine 1979.je predstavila pesmu "Amsterdam" i započela svoj put ka umetničkoj slavi. Dve godine kasnije, 1981., hrabro se suočila sa svetskom pozornicom nastupajući na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu. Osvojila je poštovanje publike i zauzela osmo mesto sa svojom kompozicijom "Recept za ljubav".



Njena saradnja sa Dadom Topićem dovela je do stvaranja nezaboravne pesme "Princeza" 1984. godine. Ova numera nije samo osvojila srca domaće publike, već je prevedena i na engleski jezik, proširujući tako njen uticaj i izvan granica zemlje.



Nakon toga, 1989. godine, krenula je u novu avanturu prelaska Atlantika, odlazeći u Sjedinjene Američke Države. Tamo je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister", ostavljajući svoj pečat i na američkoj muzičkoj sceni.

Njen život i karijera bili su putovanje puno izazova, ali i neizmernog uspeha. Kroz svoj talenat i predanost, ostavila je neizbrisiv trag u muzici, inspirišući generacije i oblikujući istoriju domaće i svetske muzičke scene.

Viber

Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>