Region

Svet

Region

Vojin Ćetković: Otelo je vrhunac moje dosadašnje karijere

Poznati glumac Vojin Ćetković otkrio je koliko mu je zadovoljstvo pričinio izazov tumačenja uloge Otela u istoimenoj Šekspirovoj tragediji.

Vojin Ćetković: Otelo je vrhunac moje dosadašnje karijereHit predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta odlično je primljena kod novosadske publike na Sterijinom pozorju, a talentovani glumac iz Kruševca kaže da je imao mnogo poteškoća prilikom pripremanja uloge velikog junaka.

"Ovo je najzahtevnija uloga koju sam do sada igrao. Priprema za predstavu dugo traje i isto toliko mi je potrebno da izađem iz uloge. Svaki glumac teži da bar na momenat dohvati te visine koje zovemo umetnost, kreacija, i zato je Otelo vrh onoga što sam dosad radio. Igrati Šekspira nije zanat i posao, bar ne bi trebalo da bude, volim da mislim da smo uz pomoć reditelja uspeli da se vinemo, bar dodirnemo visine umetnosti", izjavio je popularni glumac.

U predstavi, pored Ćetkovića, veliku ulogu Jaga ostvario je Nikola Đuričko, a posebno je zanimljivo to što su svi akteri velike tragedije stalno na sceni, na čemu je insistirao mladi reditelj Miloš Lolić.

"Sve su to divne kolege, divni glumci, talenti, i ta zajednička energija pokreće scene. To je važno uporište ove postavke, to međusobno podupiranje. Ne bih sad mogao da zamislim da je drugačije", rekao je Ćetković za bilten Pozorja.

Autor: I.M.
Izvor: Kurir
Foto: Hello

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>