Svet

Region

Objavljeni detalji glasanja za Eurosong 2013: Moje tri završile odmah ispod crte! (Foto)

Evropska radiodifuzna unija objavila je detalje podele glasova u takmičenju Eurosong 2013 prema kojima je Srbija zauzela 11. mesto u prvom polufinalu.

Objavljeni detalji glasanja za Eurosong 2013: Moje tri završile odmah ispod crte! (Foto)



Tabela prikazuje prosečan broj bodova dodeljen od publike i žirija, kao i konačni zbir bodova koji je zemlja odnela. Samim time možemo videti kakav bi bio rezultat da su glasali samo gledaoci, bez stručnog žirija.

Žiri je dodeljivao negativne poene pesmama od 1 (najpopularnijoj) do 16, 17 ili 26 (u zavisnosti od broja pesama) za najmanje popularnu numeru. Dakle, kada budete gledali tabelu sa rezultatima, imajte na umu da niža ocena znači bolju poziciju.

U ukusu žirija i publike bilo je nekoliko neslaganja, kao što je Moldavija koja je bila 4. po mišljenju žirija ali nije oduševila publiku koja joj je dala 11. mesto. U drugom polufinalu Rumunija, Bugarska i Švajcarska imale su nizak rejting kod žirija iako ih je publika visoko ocenila.

Najveća razlika ipak je bila prilikom finalne večeri pogledavši glasanje za Rumuniju. Prosečna ocena publike smestila je rumunskog predstavnika na 7. mesto, dok ga je žiri stavio na 24. poziciju.

Rezultate prve polufinalne večeri, kao i druge i velikog finala možete pogledati ovde.

Prvo polufinalno veče:



Drugo polufinalno veče:



Finale:



Autor: I.M.
Foto: Ilustracija
Foto naslovna: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>